S jeseňou sa spája aj sezóna kyslej kapusty, ktorá patrí k základným surovinám v slovenskej kuchyni. Nielenže je chutná, ale aj zdravá. Ľudová skúsenosť našim predkom prikazovala zásobiť sa dostatočným množstvom kvasenej kapusty, ktorá sa v sudoch dlhodobo konzervovala mliečnym kvasením, a tak sa mohla v strave využívať po celý rok. Preto návštevníci budú mať v tento deň možnosť ochutnať jedlá pripravené z kyslej kapusty.
V rámci kultúrneho programu sa o 13.30 hod. predstaví FS Staškovanka, ktorá priblíži spracovanie a spôsob nakladania kapusty priamo do suda. Okrem ukážky „dlávenia kapusty“ bude program obohatený piesňami a humorným rozprávaním.
Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk
Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť