Sobota 27. 07. 2024 00:43:37 | Meniny má Božena

Žilinčanka Eliška Mintálová vyhrala prvýkrát v kariére preteky Svetového pohára

Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Eliška Mintálová prvýkrát v kariére vyhrala preteky Svetového pohára. V sobotu triumfovala v K1 na podujatí v španielskom Seu d'Urgell. Vo finále predviedla čistú jazdu a zvíťazila s náskokom šiestich stotín sekundy pred Austrálčankou Jessicou Foxovou a Taliankou Stefanie Hornovou (+0,87). Mintálová dosiahla svoje druhé pódiové umiestenie v SP v kariére, pred dvomi rokmi bola v La Seu tretia. FOTO: Facebook/Eliška Mintálová

TASR|2. september 2023|14:36:23


Súvisiaci článok
Smútok u Šošonov. Do neba odišla brankárska legenda
Čítajte viac >

Dvadsaťštyriročná slovenská reprezentantka postúpila do finále deviatym najlepším semifinálovým časom. Začala v ňom sľubne, bez chýb, dravo a postrážila si aj nevyspytateľnú strednú časť, v ktorej ešte zrýchlila. Zajazdila čisto a v cieli mala náskok 0,06 s na olympijskú šampiónku Foxovú, ktorá štartovala ako prvá. Čas 99,36 bol rýchlejší ako najlepší semifinálový výkon Španielky Maialen Chourrautovej a Mintálová tak mohla pomýšľať na víťazstvo. Napokon sa jej to podarilo, všetky zvyšné konkurentky sa zaradili až za ňu.

,,Neviem, čo k tomu povedať. Cítim sa úžasne. Snažila som ísť na maximum, útočila som v každej bránke. Bola to veľmi vydarená jazda. Som veľmi šťastná z môjho výkonu, aj z hľadiska olympijskej kvalifikácie," povedala Mintálová v prvom rozhovore pre televíziu ICF.

Už semifinále bolo konečnou stanicou pre Soňu Stanovskú, ktorá obsadila 20. priečku s odstupom 8,82 s na najrýchlejšiu Chourrautovú. Od postupu ju delilo 2,84 s.


Súvisiaci článok
Ružomberok má majstra Slovenska. Talentovaný Dávid si titul vybojoval na pretekoch s hromadným štartom v Predajnej
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť