Pondelok 21. 10. 2024 22:22:50 | Meniny má Uršuľa

ZSSK varuje pred naskakovaním do idúceho vlaku. Babku to takmer stálo život (VIDEO)

Železničná spoločnosť Slovensko dnes upovedomila videom Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave cestujúcich, aby za žiadnych okolností nenaskakovali alebo nevyskakovali z rozbiehajúceho sa vlaku. 73-ročná babka spadla pod idúci vlak pri tom, ako sa pokúšala nastúpiť už do rozbehnutého vlaku. Staršia žena iba zázrakom vyviazla z nebezpečnej situácie bez zranení. Foto: ilustračné / WWW pixabay.com

Juliana Krčulová|26. január 2022|12:43:26

„Krátko pred 22:00 hod. v pondelok 24. januára prijali železniční policajti oznámenie o páde ženy z nástupišťa. Po ich príchode na miesto už našli staršiu ženu sedieť v bezpečí, na lavičke. Policajti zistili, že pri tom, ako chcela nastúpiť do už idúceho rýchlika, sa neudržala a spadla do medzery medzi nástupišťom a vlakovou súpravou. Pomáhať jej pri tomto kaskadérskom kúsku mala neznáma žena, pravdepodobne jej kamarátka. Idúci kolos ju našťastie nezachytil a podarilo sa jej dostať do priestoru pod nástupišťom,“ opisujú vzniknutú situáciu policajní príslušníci z Trnavy vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

Celý incident pozorovali nielen cestujúci, ale aj rušňovodič z druhého vlaku, ktorý ihneď upozornil výpravkyňu a tá dala znamenie na zastavenie vlaku. Videozáznam z kamery na železničnej stanici si môžete pozrieť v priloženom odkaze.


Súvisiaci článok
Vážna havária pri Turčianskych Tepliciach, cesta je neprejazdná
Čítajte viac >

„Ženu sa podarilo vytiahnuť späť na nástupište bez zjavných poranení. Privolaná RZP dôchodkyňu na mieste jedno-rázovo ošetrila. Kvôli tejto mimoriadnej udalosti mal rýchlik meškanie 30 minút. Policajti si dôchodkyňu, za jej nerozvážny čin a porušenie zákona, predvolajú a budú ju a aj jej „spolubojovníčku“ riešiť v správnom konaní. Za spáchaný priestupok im môže hroziť pokuta až do výšky 500 eur,“ informuje KR PZ v Trnave.

Železničná spoločnosť Slovensko sa k policajným príslušníkom pridáva a pred podobnými incidentami cestujúcich varuje vo svojom príspevku na sociálnej sieti: „Toto naozaj nikdy nerobte, je to veľmi nebezpečné. Dvere vlaku sa automaticky zaisťujú pri rýchlosti 5 km/h, čo využila po výprave vlaku, aj prvá účastníčka incidentu, ktorá otvorila nástupné dvere. Nastupovaním do rozbiehajúceho sa vlaku, obe ohrozili najmä svoju bezpečnosť, životy a zdravie. Nie vždy to končí len odreninami a meškaním,“ dodal dopravca na sociálnej sieti Facebook.


Súvisiaci článok
Pred nástrahami na železničnom priecestí varuje aj polícia v Čadci (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť