Piatok 26. 07. 2024 16:56:25 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Kysučan z auta zastrelil jeleňa. Skončí za mrežami?

Výstrelmi z auta usmrtil 27-ročný mladík z Čadce pasúceho sa desatoráka. FOTO: Polícia

Michal Filek|25. august 2023|10:44:37


Súvisiaci článok
VIDEO: Petrovi sa podarilo zachytiť najkrajšieho jeleňa v širokom okolí
Čítajte viac >

Zuzana Hrabovská pre Prezídia Policajného zboru SR informovala, že vyšetrovateľ enviromentálnej polície zo Žiliny vzniesol obvinenie 27-ročnému T. G. z Čadce za prečin pytliactvo podľa § 310 Trestného zákona.

„Obvinený muž začiatkom augusta tohto roka, v skorých ranných hodinách, medzi rodinnými domami v meste Čadca v rozpore s právnymi predpismi na úseku poľovníctva zasiahol do výkonu tohto práva tým, že ulovil 150-kilového 8-ročného jeleňa lesného (Cervus elaphus) s raritnou deformovanou trofejou,“ informuje Hrabovská.

Pytliak spozoroval nepravidelného desatoráka z auta, ako sa pasie pri rodinných domoch na okraji Čadce. Potom naňho z okna auta nelegálne vystrelil zo svojej legálne držanej guľovnice.

„Následne jeleňa, ktorý bol prvým výstrelom len zranený a znehybnený, druhým výstrelom usmrtil. Usmrteného jeleňa, ktorý ležal na chodníku pred rodinným domom, páchateľ na mieste vyvrhol, oddelil mu hlavu a ratice od tela, naložil ho do motorového vozidla a odviezol do obce Čierne, kde ho rozporcoval na menšie časti. Tie následne predal,“ informuje Hrabovská.

Týmto konaním, ako vysvetľuje polícia, spôsobil miestnemu poľovníckemu združeniu škodu vo výške hodnoty mäsa a trofeje v sume takmer 1 900 eur a Slovenskej republike spôsobil ujmu vo výške spoločenskej hodnoty zvieraťa v rozsahu 2 000 eur.

„Páchateľovi za tento trestný čin hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ uzavrela Zuzana Hrabovská.

IMG-20230809-WA0019.jpg

IMG-20230809-WA0017.jpg


Súvisiaci článok
VIDEO: Vyplašený jeleň sa pustil strmhlav dolu svahom na útek
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť