Pondelok 20. 05. 2024 01:14:07 | Meniny má Bernard

„Z predošlých zápasov som sa poučil, budem pripravený na všetko,“ okomentoval blížiaci sa titulový súboj thaiboxer Leo Borák

Pred thaiboxerom Leom Borákom je titulový súboj o opasok vo váhe do 60 kilogramov. V päťkolovom zápase s profesionálnymi pravidlami sa v sobotu 23. septembra v Mestskej športovej hale v Trenčíne postaví proti známemu súperovi, Rasťovi Klimáčkovi, s ktorým sa v ringu stretol už niekoľkokrát. Našej redakcii prezradil, ako sa na titulový súboj pripravuje, čo od zápasu očakáva a rovnako, čo pre neho znamená možnosť vybojovať si zápas na legendárnom štadióne Rajadamnern. Foto: Súkromný archív Lea Boráka

Juliana Krčulová|23. august 2023|14:00:18

Dvadsiateho tretieho septembra ťa čaká titulový súboj o opasok vo váhe do 60 kilogramov. Ako sa na tento zápas pripravuješ? Máš pred sebou náročnejšie tréningy, upravíš si stravu?

  • „Na tento zápas sa poctivo pripravujem. Dvakrát denne mávam tréningy, od pondelka do piatka, aj keď teraz som vybehol na víkend k moru, ale od začiatku týždňa opäť plná paľba v príprave.“

So súperom Rasťom Klimáčkom to nebude ani z ďaleka vaše “prvé ringové ródeo“. Poučil si sa z predchádzajúcich spoločných zápasov? Vieš už teraz, že “budeš robiť niečo ináč“/zmeníš techniku?

  • „Z predošlých zápasov som sa poučil, viem na čom pracovať a na čo si dávať pozor.“

Naopak, čo si myslíš o súperovej taktike v zápase?

  • „Ťažko povedať, akú taktiku zvolí, každopádne, budem pripravený na všetko.“

366368588_861060068775302_63031184584775340_n.jpg Foto: Facebook / PML - Professional Muaythai League

Titulový súboj o opasok vo váhe do 60 kilogramov absolvuješ na galavečere, ktorý sa organizuje pod záštitou najväčšej česko-slovenskej organizácie PML - Professional Muaythai League. Koľký zápas v poradí, v rámci PML, to už pre teba bude?

  • „Bude to pre mňa, myslím, už piaty zápas v tejto super organizácii. Zatiaľ tam mám tri výhry a jednu prehru.“

Očakávaný septembrový súboj nebude pre teba len zápasom o titul. Aj váš spoločný súboj s Rasťom Klimáčkom bude súčasťou projektu Road to Rajademnern, kde zabojujete o možnosť zápasiť na legendárnom štadióne Rajadamnern. Čo pre teba táto možnosť znamená? Čo od zápasu očakávaš?

  • „Tento zápas je pre mňa veľmi dôležitý, znamená to pre mňa veľa. Trénujem už dvanásť rokov, ale myslím, že ho môžem označiť za najdôležitejší zápas v mojej kariére.“

Plánuješ do konca roku ešte nejaký ďalší zápas? Uvažoval si o účasti napríklad na decembrovom CFN 3, ktoré sa uskutoční v Martine?

  • „Uvidíme, čo príde. Som otvorený každej možnosti. Som typ zápasníka, že čo príde, to rád zoberiem,“ uviedol pre našu redakciu thaiboxer Leo Borák.

Súvisiaci článok
Pred thaiboxerom Leom Borákom je titulový súboj o opasok vo váhe do 60 kilogramov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť