Štvrtok 19. 09. 2024 15:18:16 | Meniny má Konštantín

Na cestách v Žilinskom kraji vyhasol ďalší mladý život. 27-ročnému mužovi už nedokázali pomôcť

Dnes v skorých ranných hodinách došlo na diaľnici D3 v katastrálnom území obce Dolný Hričov, v okrese Žilina, k tragickej dopravnej nehode. Foto: Facebook / Polícia SR - Žilinský kraj

Juliana Krčulová|20. august 2023|14:50:02

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová, informovala médiá o dnešnej tragickej dopravnej nehode, ku ktorej došlo v čase okolo 3:55 hodiny na diaľnici D3 v katastrálnom území obce Dolný Hričov, v okrese Žilina.

„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že doposiaľ presne nezistený vodič viedol osobné motorové vozidlo značky Audi A4. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom mimo diaľnicu, kde sa vozidlo prevrátilo a ostalo stáť na boku,“ priblížila hovorkyňa.

01.jpg

Pri aute sa po príjazde polície a ostatných záchranných zložiek nachádzal 44-ročný muž, ktorý sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,81 mg/l (1,69 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Vedľa vozidla bol podľa slov Kremeňovej nájdený aj 27-ročný muž, ktorý napriek lekárskej pomoci zraneniam, žiaľ, podľahol. U nebohého muža bola nariadená pitva.

„Po dopravnej nehode bol 44-ročný muž prevezený na ošetrenie. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody, ako aj to kto bol vodičom motorového vozidla, sú predmetom vyšetrovania,“ uzavrela hovorkyňa.

VÝZVA POLÍCIE

Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy.


Súvisiaci článok
24-ročný motorkár pri predbiehaní narazil do zvodidiel. Zraneniam, žiaľ, podľahol
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť