Sobota 21. 09. 2024 01:43:28 | Meniny má Matúš

Manuálne vyhľadávanie spojov MHD v Žiline je minulosťou. Po novom stačí oskenovať QR kód

Na zastávkach MHD v Žiline pribudli QR kódy, ktoré slúžia ako virtuálne panely pre konkrétne zastávky. Po novom stačí naskenovať QR kód vo vašom mobile a zobraziť odkaz vo webovom prehliadači. Všetky spoje s reálnym časom odchodu sa vám zobrazia priamo vo vašom mobile. Foto: Koláž SP21 / Dopravný podnik mesta Žiliny

Juliana Krčulová|14. august 2023|17:31:23

Dopravný podnik mesta Žiliny na svojom oficiálnom webe informoval cestujúcich o novinke, ktorá pribudla na zastávkach MHD v Žiline.

„Na zastávkach MHD v Žiline sme rozmiestnili QR kódy, ktoré slúžia ako virtuálny panel pre danú zastávku. Nemusíte si už vyhľadávať svoj spoj manuálne cez cestovný poriadok - stačí si naskenovať QR kód vo vašom mobilnom telefóne a zobraziť odkaz vo webovom prehliadači. Všetky spoje s reálnym časom odchodu budete mať priamo vo svojom mobile,“ priblížili zástupcovia Dopravného podniku mesta Žiliny.

Ďalej uviedli, že odkaz QR kódu je vždy aktuálny pre konkrétnu zastávku. Ak si odkaz na vašu obľúbenú zastávku uložíte do svojho mobilu, môžete si ho tak kedykoľvek a kdekoľvek otvoriť, a tak zistiť reálne odchody spojov z vašej zastávky.

oznam o QR.jpg Foto: Dopravný podnik mesta Žiliny

Vysvetlivky k virtuálnemu panelu:

  • spoje, pri ktorých sa čas nezačal odpočítavať a nie je farebne odlíšený, ešte nevyrazili zo svojej východzej zastávky,
  • zelené zobrazenie času: spoje, ktoré sa už nachádzajú na trati s odhadovaným časom príchodu na danú zastávku,
  • červené zobrazenie času: spoje, ktorých príchod na danú zastávku je odhadovaný za menej ako dve minúty.

„Tiež dávame do pozornosti, že v mesiaci september budeme na vybraných zastávkach MHD v Žiline inštalovať 50 elektronických informačných panelov, ktoré budú zobrazovať odchody spojov zo zástavky ako virtuálny panel načítaný pomocou QR kódu,“ uzavreli zástupcovia DPMŽ.


Súvisiaci článok
VIDEO: Na Ulici M. R. Štefánika v Žiline dokončili zmeny organizácie dopravy. Vodiči zaparkujú už len pozdĺžne
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť