Piatok 18. 10. 2024 12:37:43 | Meniny má Lukáš

Na Liptovskej Mare kontrolovali malé jachty aj väčšie lode. Inšpekcii sa nevyhla ani obľúbená výletná loď Mária

Podľa informácií verejnoprávnej televízie RTVS budú kontroly pokračovať až do konca leta. Foto: Facebook / Loď Mária - výletná loď Liptovská Mara

Juliana Krčulová|29. júl 2023|16:31:02

Verejnoprávna televízia RTVS na svojom oficiálnom webe informovala o uplynulej kontrole plavidiel na Liptovskej Mare. Pracovníci Dopravného úradu kontrolovali malé jachty, ale aj väčšie výletné lode. Kontrole sa podľa informácií televízie RTVS nevyhla ani obľúbená výletná loď Mária, ktorú pracovníci Dopravného úradu zastihli akurát uprostred Liptovskej Mary.

Televízia RTVS ďalej informovala, že inšpektori nekontrolovali iba dokumenty, lodné osvedčenie a odbornú spôsobilosť kapitána alebo vodcu malého plavidla, čo v bežnej praxi predstavuje akýsi technický a vodičský preukaz na vode.

„Plavební inšpektori taktiež kontrolujú aj dodržiavanie plavebnej bezpečnosti, ktoré nám na týchto vodných dielach určuje plavebné opatrenie. A majú kompetenciu kontrolovať povolený počet osôb,“ vysvetlil pre RTVS vedúci divízie vnútrozemskej plavby Dopravného úradu, Stanislav Hanzel.

Kapitán výletnej lode Mária, Milan Dírer, pre verejnoprávnu televíziu povedal, že si nedovolí predať viac lístkov, ako je predpísaná kapacita lode: „Ja si nedovolím, pretože ja mám kapacitu lode 55 ľudí a presne toľko lístkov, koľko je kapacita lode, toľko predajú. Čiže nikdy sa nestane, že by bola loď preplnená pasažiermi navyše,“ uviedol pre RTVS kapitán Dírer.

Kontrola na Liptovskej Mare, ktorá prebiehala v piatok 28. júla, dopadla podľa dostupných informácií v poriadku, žiadnych vinníkov nezistili. Kontroly však budú prebiehať až do konca letnej sezóny.


Súvisiaci článok
Areál Univerzitnej nemocnice Martin bol pravidelne nepriechodný. Nemocnica pristúpila k novej parkovacej politike
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť