Piatok 20. 09. 2024 01:17:04 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

VIDEO V žilinskej nemocnici riešili haváriu vodovodného potrubia. Ohrození boli pacienti na dialýze

V pondelok večer musela žilinská nemocnica riešiť haváriu na vodovodnom potrubí pri oddelení LDCH. Okrem imobilných pacientov má v budove sídlo aj dialýza. Voda po poruche hlavného potrubia zatopila suterén a evakuačné výťahy. FOTO A VIDEO: FNsP Žilina

Michal Filek|26. júl 2023|07:50:02

„V pondelok večer sme, žiaľ, zasahovali v pavilóne Liečebne pre dlhodobo chorých (LDCH). V budove máme nielen lôžkové oddelenia s imobilnými pacientmi, ale sídli tu tiež dialýza, preto sme museli k celej situácii pristúpiť mimoriadne obozretne a hlavne pohotovo. Vďaka skvelej práci našich kolegov a hasičov však akcia, našťastie, prebehla úspešne,“ informovala hovorkyňa nemocnica Lenka Záteková.

Porucha, podľa Zátekovej, nastala na hlavnom vodovodnom rade, vplyvom čoho zatopila vyvierajúca voda suterén pavilónu LDCH spolu s tromi evakuačnými výťahmi. Privolaní hasiči zo Záchrannej brigády Hasičského a Záchranného Zboru Žilina pomohli odčerpať vodu, podarilo sa im nájsť poruchu, zaslepiť poškodené potrubie a zabezpečiť alternatívnu dodávku vody.

„Po nočnom zatopení sme si dnes užili poriadne bahníčko. Prekopali sme sa k poškodenému potrubiu, očistili ho a nainštalovali opravnú spojku, vďaka čomu bolo možné vodovod opäť prepojiť. Pri riešení poruchy sme tiež zistili, že došlo k poškodeniu hlavného ventilu, ktorý sme kompletne vymenili za nový kus,“ informuje nemocnica.

A Lenka Záteková s vďačnosťou dodáva: „Naše veľké poďakovanie patrí našim vynikajúcim kolegom z oddelenia hospodárskych a stavebných činností, zároveň skvelým hasičom z nočnej zmeny: Tomášovi Hodasovi, Michalovi Vavríkovi, Jozefovi Milcovi staršiemu a taktiež zásahovému tímu spoločnosti Sevak. A tiež ďakujeme počasiu, ktoré sa doobeda umúdrilo a dážď poslušne "počkal", kým sme s prácami skončili“.

VIDEO SI POZRITE TU


Súvisiaci článok
Martin Huba s manželkou zavítali vo štvrtok do žilinskej nemocnice
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť