Utorok 17. 09. 2024 20:46:35 | Meniny má Olympia

Nočný zásah horských záchranárov Pod Jedľovinou: Nebezpečný pád sa, našťastie, neskončil tragicky

Horskí záchranári zasahovali v sobotu 1. júla v nočných hodinách na chate v oblasti Pod Jedľovinou. 75-ročný muž nešťastne spadol zo schodov, pričom si poranil dolnú končatinu v oblasti bedrového kĺbu. Foto: Horská záchranná služba

Juliana Krčulová|2. júl 2023|10:30:22


Súvisiaci článok
Na konci júna si turista nad Stohovým sedlom nešťastne vykĺbil rameno. Na pomoc mu prišli aj leteckí záchranári
Čítajte viac >

V sobotu 1. júla v nočných hodinách boli záchranári Horskej záchrannej služby z Malej Fatry požiadaní operačným strediskom Záchrannej zdravotnej služby o súčinnosť pre posádku Rýchlej zdravotnej pomoci Terchová.

„Tá smerovala na pomoc 75-ročnému pánovi, ktorý v chate v oblasti Pod Jedľovinou spadol zo schodov a poranil si dolnú končatinu v oblasti bedrového kĺbu. Chata bola nedostupná pre vozidlo posádky RZP. Záchranári HZS sa v obci Varín stretli s posádkou RZP a následne spoločne terénnym vozidlom HZS smerovali k pacientovi,“ priblížili horskí záchranári.

Ďalej uviedli, že po príchode na chatu pacienta vyšetrili, poskytli mu neodkladnú zdravotnú starostlivosť, zafixovali do vákuového matraca a následne terénnym vozidlom transportovali k vozidlu RZP. Ním bol pacient prevezený do nemocnice v Žiline. Záchranári HZS sa následne vrátili na základňu.

image_6487327-11-1.jpg


Súvisiaci článok
Horskí záchranári pomohli dvom českým turistkám pod Suchým
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť