Streda 18. 09. 2024 02:48:35 | Meniny má Eugénia

Nočná prehliadka hradu Strečno odhalí desivé tajomstvo

Príďte si užiť stredovekú atmosféru po zotmení! Hrad Strečno skrýva rôzne tajomné príbehy. Jedným z nich je určite aj osud majiteľky Benigny Kiniži, ktorá údajne zniesla zo sveta svojich troch manželov. Desivé a zároveň humorné scénky z jej života pod názvom (Ne)zabudnuté tajomstvá pripraví na hrade divadelno-hravé zoskupenie RAZCA. „Benigna bola vzdelaná, láskavá a zbožná žena. Mala však smolu na mužov. Navyše sa povráva, že smrť jej manželov nebola celkom s kostolným poriadkom. Ako to bolo naozaj? Zistíte na našej zážitkovej prehliadke,“ pozýva autorka scenára Katarína Maršalová. TEXT a FOTO: Magdaléna Lacková, Považské múzeum

Tlačová správa|28. jún 2023|20:05:08

Po prehliadke hradu čaká na návštevníkov pestrý program aj na nádvorí. Tešiť sa môžu na magickú ohňovú show v podaní Black Evils a chýbať nebude ani obľúbený videomapping. „Minulý rok sme stavili na významné udalosti, ktoré sa na hrade udiali a premietanie malo veľký úspech, preto sme sa ho rozhodli zopakovať,“ približuje správkyňa hradu Strečno Katarína Repáňová. Vizuálny zážitok doplní aj chuťový a maškrtné jazýčky poteší stredoveká kuchyňa Cechu Terra de Selinan.

zážitková prehliadka RAZCA.JPG

Prehliadky budú prebiehať v šiestich vstupoch od 20.30 do 23.00 a návštevníkom odporúčame vziať si baterky. Vstupné je jednotné 10 eur bez rozdielu veku a vstupenky je možné kúpiť len cez predpredaj. Viac informácií nájdu záujemcovia na www.pmza.sk.

videomapping na hradných múroch.jpg

stredoveká kuchyňa Cech Terra de Selinan.jpg


Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Leto otvorí Fest Anča a Festival zdravia v Čadci
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť