Štvrtok 19. 09. 2024 02:09:16 | Meniny má Konštantín

Tri gymnáziá v kraji preberú mestá a spoja ich so "základkami". Je medzi nimi aj to vaše?

V našom predchádzajúcom článku sme vás informovali, že v kraji dôjde k optimalizácii siete škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Poslanec Karol Čepec informoval, že na májovom zasadnutí zastupiteľstva poslanci schválili, takmer jednohlasne, zmeny v sieti škôl, ktorá sa v prvej fáze dotkne troch krajom zriadených gymnázií – v Liptovskom Hrádku, v Turzovke a v Rajci. Foto: ilustračné / Facebook - Gymnázium Rajec

Juliana Krčulová|22. jún 2023|12:31:16


Súvisiaci článok
Žilinská župa zruší niektoré školy v Žiline a na Liptove, odbory zlúči
Čítajte viac >

Na májovom zasadnutí žilinského krajského zastupiteľstva poslanci, takmer jednohlasne, schválili zmeny v sieti škôl, ktorá sa dotkne troch krajom zriadených gymnázií. Podľa poslanca Karola Čepca však ani jedno nebude zrušené, dôjde však k zmene zriaďovateľov.

Gymnázium v Liptovskom Hrádku s aktuálnym počtom žiakov 122:

„Mesto Liptovský Hrádok preberie zriaďovateľské kompetencie od Žilinského samosprávneho kraja a bude zabezpečovať výchovno-vzdelávací proces formou zriadenia Spojenej školy s organizačnými zložkami – Základná škola s materskou školou a Gymnázium a jej súčasťami školskou jedálňou a školským klubom detí od 01.09.2024,“ priblížil Čepec.

1.jpg Foto: Facebook / Karol Čepec

Gymnázium v Turzovke s aktuálnym počtom žiakov 103:

Zriaďovateľské kompetencie od Žilinského samosprávneho kraja preberie, podľa informácií mestského poslanca, mesto Turzovka, ktoré bude zabezpečovať výchovno-vzdelávací proces v gymnáziu, ako organizačnej zložke už existujúcej Spojenej školy Juraja Turza v Turzovke.

2.jpg Foto: Facebook / Karol Čepec

Gymnázium v Rajci s aktuálnym počtom žiakov 74:

„Mesto Rajec preberie zriaďovateľské kompetencie od Žilinského samosprávneho kraja a bude zabezpečovať výchovno-vzdelávací proces formou zriadenia Spojenej školy s organizačnými zložkami – Základná škola a Gymnázium a jej súčasťami školskou jedálňou a školským klubom detí od 01.09.2024,“ uviedol poslanec Čepec.

3.jpg Foto: Facebook / Karol Čepec

Racionalizácia bude podľa jeho slov pokračovať aj ďalej: „Druhá fáza bude predmetom rokovania už júlového zasadnutia krajského zastupiteľstva,“ uzavrel mestský poslanec Karol Čepec.


Súvisiaci článok
V Žilinskom kraji zmaturovalo viac ako päťtisíc študentov. Školy prejdú počas prázdnin rekonštrukciami
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť