Piatok 26. 04. 2024 16:58:13 | Meniny má Jaroslava

Janckulík vyzve v boji o župu Jurinovú. V hre sú vraj aj Choma, Galis a Tittel

Druhým kandidátom na župana v Žilinskom samosprávnom kraji je Igor Janckulík. Zvolila ho dnes žilinská krajská rada KDH. Kandidatúru na post predsedu kraja musí potvrdiť ešte celoslovenská rada KDH. S najväčšou pravdepodobnosťou sa tak stane prvým vyzývateľom úradujúcej županky Eriky Jurinovej, ktorá svoju opätovnú kandidatúru prakticky potvrdila v rozhovore pre SP 21. FOTO: Facebook KDH

Michal Filek|21. január 2022|20:17:26

„V KDH pokračujeme v aktívnej príprave na spojené regionálne a komunálne voľby, ktoré sa budú konať na jeseň. Ako hnutie s veľkým zastúpením v samosprávach (okrem župana máme 220 starostov a primátorov a takmer 3000 poslancov regionálnych, mestských a miestnych zastupiteľstiev) máme prirodzenú ambíciu byť najlepšie pripravenou stranou do nastávajúcich volieb,“ napísalo hnutie na Facebooku.

Ako ďalší možný kandidát na župana sa spomína bývalý dvojnásobný žilinský primátor Igor Choma (SMER-SD). So žiadosťou o potvrdenie sme sa obrátili na Jána Podmanického. „Momentálne sa vám k tomu neviem vyjadriť,“ odpovedal pre SP 21 Podmanický.

SMER-SD však, podľa našich informácií, uvažuje aj o bývalom úspešnom futbalistovi a trénerovi národného mužstva Dušanovi Galisovi, ktorý je v súčasnosti poslancom národného parlamentu. Je rodákom z Dolného Kubína.

Hlas chce údajne do boja postaviť ďalšieho bývalého futbalového reprezentanta, ktorý má tiež korene na Orave, Dušana Tittela. Zatiaľ nám toto meno krajský predseda Jozef Cech nepotvrdil, ale už v tento pondelok by mohlo byť jasnejšie.


Súvisiaci článok
Prvý kandidát na post primátora v Martine. Voľby budú o necelý rok
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť