Štvrtok 09. 05. 2024 10:10:37 | Meniny má Roland

Na Oravskom hrade sa nakrúcala ďalšia rozprávka. Premiéru bude mať na Vianoce

„Oravský hrad má už svoju filmovú históriu viac ako sto rokov,“ priblížila riaditeľka Oravského múzea, Mária Jagnešáková. Foto: ilustračné / Freepik.com

Juliana Krčulová|21. jún 2023|16:00:12


Súvisiaci článok
Trnovské hody budú s dvomi novinkami: Kyvadlovou dopravou a Farmárskymi trhmi!
Čítajte viac >

V priestoroch Oravského hradu sa od pondelka 19. do stredy 21. júna opäť nakrúcalo. Zástupcovia Oravského múzea priblížili, že ide o projekt Slovenskej televízie, ktorá plánuje do vianočného vysielania zaradiť rozprávku pod pracovným názvom Tri zlaté dukáty.

Režisérkou rozprávky je podľa slov zástupcov múzea známa Mariana Čengel – Solčanská, ktorá si už v roku 2014 vybrala Oravský hrad ako hlavnú kulisu do rozprávky Láska na vlásku.

„Oravský hrad má už svoju filmovú históriu viac ako sto rokov. V roku 1921 tu prebiehalo natáčanie dnes už kultového filmu Nosferatu – symfónia hrôzy – prvého čiernobieleho hororu na motívy románu Brama Stokera. Tešíme sa, že sa Oravský hrad a aj ďalšie lokality z Oravy opäť objavia na filmovom plátne. Jedinečné priestory nášho hradu využili v minulosti viaceré domáce i zahraničné produkcie, výsledkom ktorých boli také filmy a rozprávky ako Kráľ drozdia brada, Sokoliar Tomáš, Dračie srdce II, Princezná a bedár, Cisárov emisár, Rozprávka rozprávok, Dracula, Van Helsing a množstvo reportáži a dokumentov,“ povedala riaditeľka Oravského múzea, Mária Jagnešáková.


Súvisiaci článok
Umelci zo Street Art Academy oživili svojou ďalšou maľbou martinskú tanečnú školu DEEP DANCE CENTER
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť