Piatok 26. 07. 2024 22:21:02 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Minister zdravotníctva: „Niektoré detské pohotovosti by sa napokon zrušiť nemuseli"

Ambulantné pohotovosti pre deti aj dospelých majú po novom fungovať už len do 20:00 hodiny. Dopyt po zachovaní ambulantných pohotovostí je podľa slov ministra zdravotníctva aj v regiónoch Oravy. Vo štvrtok 15. júna má o téme rokovať aj so Združením samosprávnych krajov SK8. FOTO: TASR

TASR|12. jún 2023|16:45:21


Súvisiaci článok
Detské pohotovosti v Námestove a Ružomberku skončia o rok. Dovtedy budú otvorené len do ôsmej
Čítajte viac >

„Ak vidia miesta, ktoré majú dostatočný počet lekárov ambulantných pohotovostných služieb (APS), vieme urobiť doplnkový program," povedal Palkovič s tým, že by chod pohotovostí zabezpečili v spolupráci so samosprávami. Dopyt po zachovaní ambulantných pohotovostí je podľa jeho slov napríklad v Partizánskom či niektorých regiónoch Oravy. Vo štvrtok (15. 6.) má o téme rokovať aj so Združením samosprávnych krajov SK8.

Ambulantné pohotovosti pre deti aj dospelých majú po novom fungovať už len do 20.00 h. Sieť detských pohotovostí sa má tiež zredukovať. Ministerstvo zdravotníctva to okrem iného odôvodňuje nedostatkom a preťaženosťou primárnych pediatrov. Zmeny vítajú zástupcovia ambulancií či pediatri. Naopak, nesúhlasia s nimi Asociácia nemocníc Slovenska, Lekárske odborové združenie ani Združenie miest a obcí Slovenska.


Súvisiaci článok
Janckulík: „Hrozí zrušenie detskej pohotovosti pre okres Námestovo. Budeme to musieť zastaviť my!“
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť