Nedeľa 19. 05. 2024 15:31:19 | Meniny má Gertrúda

Sudca Polka dnes proti Slotovi odmietol vypovedať. Ako to teda v skutočnosti bolo?

Dnes v Banskej Bystrici pred sudcom Špecializovaného trestného súdu pokračovalo pojednávanie proti Jánovi Slotovi. Ten je obvinený, že mal na krajskom súde vybaviť nižší trest pre šoféra, ktorý na ceste spôsobil dopravnú nehodu s následkom smrti. Svedčiť proti nemu mal sudca Pavol Polka. Pojednávanie sa však dnes nevyvíjalo podľa predpokladov. Ako to teda v skutočnosti bolo? FOTO: TASR

Michal Filek|8. jún 2023|12:15:25


Súvisiaci článok
Slota tvrdí, že sa ho vyšetrovatelia pýtali aj na Mečiara a Fica. „Nebudem udavačom, špinou,“ odpovedal im
Čítajte viac >

Pavol Polka bol v minulosti sudcom, i predsedom Krajského súdu v Žiline. Práve uňho mal Ján Slota vybavovať zmiernenie trestu pre vodiča, ktorý spôsobil nehodu, pri ktorej zomrel človek. Okresný súd v Liptovskom Mikuláši ho odsúdil na 3 roky za mrežami. Polka trest zmenil na podmienku.

Reportáž priniesli TV Noviny.

V prípravnom konaní sudca tvrdil, že tak mal urobiť na žiadosť Jána Slotu, ktorý mu mal za to dať 5 000 eur. Rovnakú sumu si vraj Slota nechal aj pre seba. Polka je odsúdený za korupciu na súde v iných veciach. Začal však spolupracovať s políciou ako kajúcnik a svedčiť mal v prípravnom konaní aj proti Slotovi.

Dnes pred súdom však svedčiť odmietol. Tvrdil, že nie je zákonným spôsobom zbavený mlčanlivosti o konaní, ktorého sa úplatok týka.

Ján Slota prišiel pred súd už včera. Vinu odmietol a pre silné bolesti odišiel.

Novinárom však stihol povedať, že celý proces je len veľký humbug, ktorý si objednal „šialený Igor z Trnavy“. Myslel tým vtedajšieho premiéra Igora Matoviča.

Dnes pred súd Slota neprišiel.


Súvisiaci článok
Slotu dnes súdia za korupciu. „Som nevinný,“ vyhlásil a odišiel
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť