Piatok 26. 07. 2024 13:01:29 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Zhotoviteľ diaľničného privádzača na Kysuciach odhaduje jeho dokončenie zhruba v polovici budúceho roka

Primátor Kysuckého Nového Mesta, Marián Mihalda, na sociálnej sieti informoval o stretnutí so zástupcami zhotoviteľa diaľničného privádzača, ktorým je spoločnosť METROSTAV DS, a. s. Podľa odpovedí zástupcov spoločnosti sa predpokladá jeho dokončenie zhruba v polovici budúceho roka. Foto: Koláž SP21 / Marián Mihalda a NDS

Juliana Krčulová|8. jún 2023|11:05:01


Súvisiaci článok
Televízia mapovala dopravu na Kysuciach. Je to neúnosné a na budúci rok bude ešte horšie. Pomôže nová vláda odborníkov?
Čítajte viac >

Diaľničný privádzač by mal podľa slov objednávateľa stavby, Národnej diaľničnej spoločnosti, čiastočne odľahčiť vyťaženú existujúcu cestu I/11 zo Žiliny do Kysuckého Nového Mesta a pomôcť tak obyvateľom Kysúc dostať sa rýchlejšie za prácou do Žiliny a v neposlednom rade aj do blízkeho priemyselného parku.

„Privádzač začína na ceste číslo I/11, na ktorú sa pripája úrovňovou križovatkou tvaru T, na ktorej bude doprava riadená cestnou svetelnou signalizáciou v plne inteligentnom riadení s preferovaním vozidiel na ceste I/11. Detekcia vozidiel je navrhnutá pomocou najmodernejšej technológie a to bezdrôtovými magnetovými senzormi. Následne trasa privádzača prekonáva cez most cestu I/11, križuje rieku Kysuca a budúcu diaľnicu D3. Trasa privádzača pokračuje severo-západným smerom k ceste III/2095, na ktorej bude zriadená malá okružná križovatka umožňujúca prepojenie privádzača s cestou III/2095 vo všetkých smeroch. Trasa ďalej križuje železničnú trať a končí úrovňovým pripojením na miestnu komunikáciu pri priemyselnom parku,“ priblížili zástupcovia NDS na oficiálnom webe.

Národná diaľničná spoločnosť na sociálnej sieti nedávno informovala, že práce sa na stavbe aktuálne sústreďujú najmä na mostných objektoch. Na niektorých sa postupne vykonáva debnenie, armovanie, budovanie podpornej skruže či betonáž.

Primátor Kysuckého Nového Mesta, Marián Mihalda, v stredu 7. júna na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti Facebook informoval o stretnutí so zástupcami zhotoviteľa diaľničného privádzača, ktorým je spoločnosť METROSTAV DS, a. s.. Zástupcov mesta okrem iného zaujímalo, kedy bude jeho výstavba ukončená.

„Naše pozvanie prijali zástupcovia zhotoviteľa diaľničného privádzača. Zaujímali sme sa najmä o priebeh prác a ich napredovanie. Najdôležitejšia otázka bola ohľadom termínu ukončenia výstavby. Podľa odpovede zástupcov zhotoviteľa sa predpokladá zhruba v polovici budúceho roka,“ informoval primátor Kysuckého Nového Mesta vo svojom príspevku.


Súvisiaci článok
VIDEO: Pozrite sa, ako pokračujú práce na privádzači Kysucké Nové Mesto
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť