Streda 18. 09. 2024 10:23:00 | Meniny má Eugénia

Vodička spôsobila dopravnú nehodu a nafúkala takmer 2 promile

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline informovalo o dopravnej nehode, ktorá sa stala v stredu 19. januára v okrese Liptovský Mikuláš. 37-ročná vodička prešla pri prejazde zákrutou do protismeru, kde došlo k stretu s protiidúcim nákladným autom Iveco, ktoré viedol 53-ročný vodič. U vodiča nákladného vozidla alkohol zistený nebol, ale 37-ročnej vodičke vyšiel pozitívny výsledok 1,92 promile alkoholu vo vydychovanom dychu. Foto: Facebook / Polícia SR - Žilinský kraj

Juliana Krčulová|21. január 2022|08:15:10

„V stredu 19. januára predpoludním došlo na ceste druhej triedy medzi obcami Liptovská Sielnica a Liptovský Trnovec, v okrese Liptovský Mikuláš, k dopravnej nehode. Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 37-ročná vodička viedla osobné motorové vozidlo Peugeot v smere od Liptovskej Sielnice na Liptovský Trnovec. Pri prejazde pravotočivej zákruty prešla ľavou časťou vozidla do protismeru, kde došlo k stretu s protiidúcim nákladným motorovým vozidlom Iveco, ktoré viedol 53-ročný vodič,“ upresnilo KR PZ v Žiline vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

Po dopravnej nehode u vodiča nákladného vozidla alkohol vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. „Vodička sa podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,92 mg/l (1.92 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti vodičke obmedzili osobnú slobodu a zadržali jej vodičský preukaz,“ dodali žilinskí policajti na sociálnej sieti.

Foto: Facebook / Polícia SR - Žilinský kraj

Podľa dostupných informácii k zraneniu osôb nedošlo a hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na tisíc eur.

37-ročná vodička čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Liptovskom Mikuláši už skrátené vyšetrovanie skončil a spis v najbližších dňoch predloží prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvinenú ženu.


Súvisiaci článok
Bude v Turci veľkovýrobňa bioplynu, alebo nie?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť