Štvrtok 18. 04. 2024 02:31:39 | Meniny má Valér

Historické, filmové a rozprávkové postavičky na jednom mieste? Príďte na podujatie Budatínsky papierák

Už budúcu sobotu, 10. júna, sa v priestoroch Budatínskeho hradu bude konať štvrtý ročník originálneho podujatia Budatínsky papierák. Modelári zo Slovenska i Českej republiky predstavia svoje originálne diela širokej verejnosti. Informovala o tom Magdaléna Lacková z Považského múzea. FOTO: PMZA

Radka Kostánová|3. jún 2023|08:30:39

Návštevníci, ktorí si podujatie prídu vychutnať, si budú môcť pozrieť modely cestných, leteckých, vodných či železničných vozidiel, vojenskej techniky a architektúry. Okrem toho bude tento rok vystavená aj špeciálna kategória. Milovníci umenia a dopravných prostriedkov uvidia aj papierové figúrky. Na jednom mieste sa vďaka tomu stretnú historické, filmové či rozprávkové postavičky.

IMG_1849.JPG

„Niektoré z nich majú modelári hotové už dlhšie, iné vznikli len nedávno. Zaujímavosťou bude figúrka pápeža Jána Pavla II. alebo Martina Luthera či postava Lary Croft v životnej veľkosti,“ približuje Michal Kyselica z Klubu papierových modelárov v Žiline. Tie najkrajšie a najkvalitnejšie vyrobené diela ocení odborná porota.

Ako Lacková ďalej informuje, modelári, ktorí majú záujem pochváliť sa svojimi dielami, sa môžu ešte stále prihlásiť na www.pmza.sk. Výstava pre verejnosť sa bude konať od 10.00 do 14.00.

„Návštevníci budú mať jedinečnú príležitosť pokochať sa pohľadom na majstrovstvo rezania, strihania, ohýbania a lepenia papiera. Okrem toho si budú môcť kúpiť rôzne jednoduchšie i zložitejšie vystrihovačky a poskladať si modely v pohodlí domova,“ pozýva historik dopravy Považského múzea Peter Šimko.

Budatinsky_papierak_K2.jpg


Súvisiaci článok
100 stavieb Žilinského kraja: Paľova búda v Žiline (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť