Štvrtok 12. 09. 2024 13:57:37 | Meniny má Mária, Marlena

Čakacie doby na oddeleniach dokladov neklesajú. V Žiline si počkáte skoro hodinu

Klientske centrá a oddelenia dokladov v krajských a v niektorých okresných mestách podľa slov zástupcov ministerstva dlhodobo čelia náporu žiadateľov o doklady. Počas uplynulého týždňa, od pondelka 22. mája do piatku 26. mája, požiadalo o vydanie občianskeho preukazu alebo cestovného pasu na pracoviskách v Žilinskom kraji až 2 690 žiadateľov. V priemere čakali 21 minút, no najdlhšie si počkali v Žiline. Foto: ilustračné / Freepik.com

Juliana Krčulová|1. jún 2023|14:15:06


Súvisiaci článok
Úver žilinskej župy je pod zákonným limitom 35%. Berú si ďalší, aj na rekonštrukcie ciest a konzervatória
Čítajte viac >

Zástupcovia Ministerstva vnútra Slovenskej republiky odporúčajú pri vybavovaní občianskeho preukazu alebo cestovného pasu navštíviť menšie policajné oddelenia dokladov, na ktorých môžete dostať termín skoro okamžite.

Klientske centrá a oddelenia dokladov v krajských a v niektorých okresných mestách podľa slov zástupcov ministerstva dlhodobo čelia náporu žiadateľov o doklady.

„S dlhými čakacími dobami stále treba rátať na pracoviskách v Bratislavskom kraji, kde vybavili minulý týždeň 4 152 klientov, čo je o 242 viac ako týždeň predtým. Najviac, 1 100 osôb, na najväčšom klientskom centre pri OÚ Bratislava na Tomášikovej ulici,“ priblížili zástupcovia ministerstva. Rezort vnútra opakovane upozorňuje na dlhoročnú možnosť požiadať o vydanie pasu na ktoromkoľvek oddelení dokladov na Slovensku.

Pre ilustráciu priložili prehľad o počtoch žiadateľov a čakacích dobách na vybraných oddeleniach dokladov počas týždňa od pondelka 22. do piatku 26. mája. O vydanie občianskeho preukazu alebo cestovného pasu na pracoviskách v Žilinskom kraji požiadalo počas uplynulého týždňa až 2 690 žiadateľov. V priemere čakali 21 minút.

Žilinský kraj:

  • Žilina - 812 žiadateľov s priemernou dobou čakania 0:50:57 hod.,
  • Čadca – 445 žiadateľov s priemernou dobou čakania 0:37:51 hod.,
  • Ružomberok – 321 žiadateľov s priemernou dobou čakania 0:25:06 hod.,
  • Kysucké Nové Mesto – 267 žiadateľov s priemernou dobou čakania 0:17:36 hod.,
  • Bytča - 261 žiadateľov s priemernou dobou čakania 0:16:08 hod.,
  • Dolný Kubín – 241 žiadateľov s priemernou dobou čakania 0:07:30 hod.,
  • Tvrdošín – 231 žiadateľov s priemernou dobou čakania 0:07:14 hod.,
  • Turčianske Teplice – 112 žiadateľov s priemernou dobou čakania 0:07:06 hod.

„Ak sa rozhodnete využiť na podanie žiadosti o vyhotovenie občianskeho preukazu vzdialenejšie pracovisko, môžete si vyhotovený doklad vyzdvihnúť na vami vybranom náhradnom pracovisku blízko domova či práce, alebo si ho nechať doručiť kuriérom, čo je v súčasnosti bez poplatku. V prípade cestovného pasu táto služba nie je zriadená a cestovný pas je potrebné vyzdvihnúť na oddelení dokladov, kde bola žiadosť podaná,“ uviedli zástupcovia ministerstva.


Súvisiaci článok
Na Liptove a Orave začína jazdiť 95 nových prímestských autobusov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť