Streda 27. 03. 2024 01:48:17 | Meniny má Alena

O polnoci sa končí všeobecný zákaz lovu rýb, začína sa hlavná kaprová sezóna

V stredu o polnoci sa na Slovensku skončí všeobecný zákaz lovu rýb na kaprových revíroch (vodné nádrže, slepé, mŕtve a odstavené ramená) a začína sa hlavná kaprová sezóna. Vyplýva to zo zákona o rybárstve a jeho vykonávacej vyhlášky. FOTO: TASR

TASR|31. máj 2023|11:40:04

Okrem najobľúbenejšej slovenskej ryby, kapra rybničného, sa o polnoci skončí aj individuálna ochrana ďalších druhov rýb. Loviť a privlastňovať si od štvrtka (1. 6.) budú môcť rybári aj boleňa dravého, všetky druhy jalcov, jesetera malého a sibírskeho, lieňa sliznatého, mieňa sladkovodného, mrenu severnú, nosáľa sťahovavého, pleskáča vysokého a tuponosého, podustvu severnú a šťuku severnú.

Od júna sa tak na kaprových revíroch môžu privlastňovať všetky druhy rýb s výnimkou sumca veľkého, zubáča veľkoústeho a zubáča volžského, ktoré majú individuálnu ochranu do 15. júna.

Po 15. júni bude (okrem celoročne chránených rýb) hájená iba hlavátka podunajská. Tú môžu rybári na základe špeciálnej povolenky loviť iba v novembri a v decembri.

Od 1. júna sa končí aj časové obmedzenie lovu rýb na kaprových revíroch. Najbližších päť mesiacov môžu rybári vykonávať rybárske právo 24 hodín denne.


Súvisiaci článok
Niektoré rybárske organizácie majú problémy s nedostatkom jarnej násady kapra
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť