Streda 24. 04. 2024 01:35:14 | Meniny má Juraj

Enviropolícia v spolupráci so Slovenskou inšpekciou životného prostredia kontrolovala cezhraničnú prepravu odpadov

Policajti zo žilinského oddelenia odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality NCODK P PZ (známi ako enviropolicajti) v spolupráci so slovenskou inšpekciou životného prostredia a pracovníkmi z Inšpektorátu práce Žilina, vykonali tento týždeň preventívno-bezpečnostnú akciu. Tá sa konala na štátnych hraniciach s Poľskou republikou a Českou republikou. Tím expertov sa zameral na odhalenie nelegálnej cezhraničnej prepravy odpadov. TEXT: Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru FOTO: Facebook/Polícia SR

Tlačová správa|29. máj 2023|18:45:16


Súvisiaci článok
Policajti z Liptovského Mikuláša prosia o pomoc. Poznáte tohto muža?
Čítajte viac >

Policajti počas akcie zastavili 69 nákladných vozidiel. Skontrolovali doklady potrebné na cezhraničnú prepravu a aj samotný náklad. Celkovo boli zistené tri priestupky, ako boli napríklad nesprávne a neúplne vypísané doklady či deklarovaná iná kategória odpadov. Riešenie všetkých troch protiprávnych deliktov si zobrali na starosť pracovníci slovenskej inšpekcie životného prostredia.

Enviropolícia a pracovníci slovenskej inšpekcie životného prostredia budú pokračovať v spoločnom úsilí eliminovať protiprávny dovoz odpadov na územie Slovenskej republiky. Spoločné kontroly na hraniciach sú pritom len jedným z opatrení na ochranu životného prostredia a ekonomických záujmov občanov Slovenskej republiky.

Polícia upozorňuje občanov a aj podnikateľskú verejnosť, že nakladanie s odpadmi je prísne regulované, pričom v závislosti od rozsahu zisteného protiprávneho konania môže ísť aj o trestný čin s trestnou sadzbou až do výšky ôsmich rokov.

350130044_803032790965461_3686896084473489080_n.jpg


Súvisiaci článok
Na Orave jazdil opitý kamionista. Policajti mu zadržali vodičský preukaz
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť