Štvrtok 18. 04. 2024 17:50:38 | Meniny má Valér

Gajanová skončila tretia v behu na 800 metrov na striebornom mítingu v Rehlingene. Zlepšila si aj osobný rekord o tri stotiny (VIDEO)

Gabriela Gajanová obsadila na nedeľnom 58. ročníku Pfingstsportfestu v nemeckom Rehlingene v behu na 800 metrov krásne 3. miesto. Zverenkyňa švajčiarskeho kouča Louisa Heyera si na striebornom mítingu WACT časom 2:00,55 min o tri stotinky zlepšila osobný rekord z júna 2019 na Odložilovom memoriáli v Prahe. Informoval o tom Slovenský atletický zväz na oficiálnom webe. Foto a video: Facebook / Slovenský atletický zväz

Juliana Krčulová|29. máj 2023|10:35:01


Súvisiaci článok
Gabriela Gajanová pobeží už v nedeľu svoju prvú osemstovku v aktuálnej letnej sezóne
Čítajte viac >

Bežkyňa AK ZŤS Martin, Gabriela Gajanová, bežala v nedeľu 28. mája svoju prvú osemstovku v aktuálnej letnej sezóne na 58. ročníku Pfingstsportfestu v nemeckom Rehlingene. Zverenkyňa švajčiarskeho kouča Louisa Heyera si na striebornom mítingu WACT časom 2:00,55 min o tri stotinky zlepšila osobný rekord 2:00,58 min z 3. júna 2019 na Odložilovom memoriáli v Prahe. Informoval o tom Slovenský atletický zväz (SAZ) na oficiálnom webe.

SAZ ďalej uviedol, že dvadsaťtriročná Gajanová finišovala na Bungertstadione, vo veľmi silnej konkurencii, tretia za mladou Švajčiarkou Audrey Werrovou a Naomi Korirovou z Kene. Získala však aj skalpy popredných európskych strednotratiarok, Nemiek Kolbergvej a Heringvej, Boffeyovej a Bakerovej z Veľkej Británie a Maďarky Kériovej.

„S tým, ako som bežala som dnes mimoriadne spokojná. Strážila som si celý čas pozíciu, z ktorej som potom v cieľovej rovinke zaútočila. Tretie miesto mi prinieslo nielen cenné body do svetového rebríčka a kvalifikácie na MS, ale aj osobný rekord, v ktorý som tentoraz nedúfala. Osobák ma veľmi príjemne prekvapil,“ priznala pre SAZ Gabriela Gajanová.

Atlétka AK ZŤS Martin a zároveň aj členka VŠC Dukla na Rehlingenských pretekoch potvrdila, že je v úvode letnej sezóny vo forme. Najmä preto, že už 18. mája zabehla vo švajčiarskom Langenthale najlepší slovenský čas histórie na 600 m – 1:26,61 min.


Súvisiaci článok
Colosseum Fight Night 2 prinieslo adrenalínom nabité zápasy (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť