Piatok 26. 04. 2024 17:53:53 | Meniny má Jaroslava

Tragédia vo Vrátnej. Po páde do rokliny sa dnes zabila mladá žena. Zostali tam tri malé deti

K veľkej tragédii došlo dnes vo Vrátnej. Mladá žena padla do rokliny zo Zbojníckeho chodníka v Tiesňavách a prišla o život. Pomôcť jej už nemohli ani horskí záchranári. Na turistickom chodníku zostali tri malé deti. FOTO: HZS

Erika Filekova|27. máj 2023|18:40:16

Smutnú udalosť priniesla dnes Horská záchranná služba na svojom Facebooku.

Záchranárov kontaktoval na tiesňovej linke turista, ktorý nahlásil pád ženy zo Zbojníckeho chodníka v Tiesňavách vo Vrátnej doline.

„Podľa prvotných informácií padla žena do rokliny a viac nereagovala. Na turistickom chodníku ostali tri malé deti (4,7 a 8 rokov), ktoré neskôr prevzali príslušníci polície,“ informovali záchranári.

Na miesto okamžite smerovali pozemne záchranári HZS z oblastného strediska Malá Fatra, a tiež bol zo Žiliny vyslaný vrtuľník, ktorý na chodníku vysadil postupne záchranára HZS a lekárku.

„Pozemná skupina horských záchranárov vykonala v exponovanom teréne spust za pomoci lán Dyneema. Ako sa na mieste ukázalo, 38-ročná Slovenka utrpela zranenia nezlučiteľné so životom. Jej telo bolo nabalené a transportované za pomoci rakúskeho vozíka ku ceste, kde sa dostavila k obhliadke aj lekárka VZZS. Následne bolo transportované ku domu HZS v Štefanovej. Tu bolo po vykonaní nevyhnutnej dokumentácie odovzdané príslušníkom polície a pohrebnej službe,“ dokončili opis tragédie horskí záchranári.

Obrazok-WhatsAp.jpg

Obrazok-WhatsApp-2023-.jpg

Obrazok-WhatsApp-2023-05-27-o-15.49.04.jpg


Súvisiaci článok
Mladá žena z Oravy jazdila s viac ako 2 promile a bez vodičáku. Policajti ju chytili vo Višňovom a obvinili
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť