Štvrtok 28. 03. 2024 22:20:22 | Meniny má Soňa

V žilinskej nemocnici došlo k neočakávanému výpadku celej dátovej sieťovej infraštruktúry

Zástupcovia Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina oznámili neočakávaný výpadok celej dátovej sieťovej infraštruktúry. Z uvedeného dôvodu prosia širokú verejnosť, ak to nie je nevyhnutné, aby nemocnicu nenavštevovali v zmysle poskytnutia odkladnej zdravotnej starostlivosti. Prosia najmä účastníkov žilinských Staromestských slávností, ktoré aktuálne prebiehajú, aby boli zodpovední a neprehnali to: „Žiaľ, nevieme, ako dlho bude vzniknutý stav pretrvávať.“ Foto: Facebook / Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Juliana Krčulová|25. máj 2023|15:45:00


Súvisiaci článok
Na ceste do Vrícka v okrese Martin spozorovali medvediu rodinu. Ak sa chystáte na Kľak, buďte opatrní
Čítajte viac >

„Ak to nie je nevyhnutné, nenavštevujte nemocnicu v zmysle poskytnutia odkladnej zdravotnej starostlivosti. Obmedzený je postup aj na urgentnom príjme a pohotovostiach,“ priblížili zástupcovia Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina na sociálnej sieti.

V žilinskej nemocnici dnes došlo k neočakávanému výpadku celej dátovej sieťovej infraštruktúry, čo znefunkčnilo všetky informačné systémy.

„Okamžite sme začali konať a intenzívne realizovať všetky potrebné kroky k nájdeniu zdroja problému, oživeniu štruktúry, ale predovšetkým k zabezpečeniu fungovania nemocnice v rámci poskytovania akútnej zdravotnej starostlivosti. Výpadok však spôsobil ťažkosti v základných oblastiach, NIE JE MOŽNÉ ZABEZPEČIŤ CT ani RDG VYŠETRENIE, rovnako zlyhal prevod informácií medzi laboratórnym a nemocničným systémom,“ priblížila hovorkyňa žilinskej nemocnice, Lenka Záteková.

Zástupcovia Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina prosia všetkých pacientov, aby zvážili návštevu urgentného príjmu alebo pohotovosti, ak ich zdravotný stav nie je akútny.

„V prípade potreby budú pacienti odklonení do iného zdravotníckeho zariadenia. PÔRODY sú akútnym stavom, naďalej ostávajú v nemocnici plne zabezpečené. Ospravedlňujeme sa všetkým pacientom, ktorí dnes navštívili našu nemocnicu a dotkli sa ich vzniknuté obmedzenia. Naši kolegovia robia, čo je v ich silách, možnú dokumentáciu vyhotovujú do tejto chvíle písomne,“ uviedla Záteková, ktorá sa poďakovala celému zdravotníckemu aj nezdravotníckemu tímu žilinskej nemocnice za nasadenie v tejto neočakávanej situácii.


Súvisiaci článok
Policajti zadržali 17-ročného mladíka, ktorý bol podozrivý z krádeže, vďaka služobnému psovi
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť