Sobota 27. 04. 2024 22:34:09 | Meniny má Jaroslav

Mesto Žilina spúšťa novú webovú stránku pre parkovanie a otvára klientske centrum

V našich predchádzajúcich článkoch sme vás informovali, že žilinská radnica sa od 7. júna stáva výlučným prevádzkovateľom regulácie parkovania v centre mesta. V tejto súvislosti sa samospráva pripravuje na zmeny, ktoré s prevzatím parkovania pod jej správu súvisia. Foto: Mesto Žilina

Juliana Krčulová|23. máj 2023|11:30:31


Súvisiaci článok
Mestskí poslanci dnes jednohlasne rozhodli o návrhu novej parkovacej politiky v Žiline
Čítajte viac >

Mesto Žilina v súvislosti so zmenou parkovacieho systému vytvorilo a spustilo novú webovú stránku www.parkovanie.zilina.sk, ktorá občanom poskytuje všetky potrebné informácie súvisiace s parkovaním v centre Žiliny. Médiá o tom informovala hovorkyňa mesta Žilina, Zuzana Holienčíková.

„Jej súčasťou je napríklad prevádzkový poriadok, mapa zón s pásmami, doba spoplatnenia či cenník parkovania. Na webovej stránke je k dispozícii aj sekcia „otázky a odpovede,“ kde mesto odpovedá na najčastejšie kladené otázky ohľadom nového systému parkovania,“ priblížila Holienčiková.

Ďalej uviedla, že v pondelok 5. júna žilinská samospráva otvára na Mestskom úrade v Žiline klientske centrum pre parkovanie.

„Vyškolený personál v ňom bude počas pracovných dní v čase od 7.30 hod. do 18.00 hod. vybavovať žiadosti občanov o vydanie úplne nových či preregistráciu pôvodných parkovacích kariet. Na mieste si bude možné vytvoriť tzv. konto občana a zriadiť si tak účet s možnosťou správy parkovacích kariet. Personál bude v prípade potreby k dispozícii aj na e-mailovej adrese parkovanie@zilina.sk,“ ozrejmila hovorkyňa mesta.

Snimka_56b4b1dd3b_8e18784129.jpeg

Žilinská radnica taktiež pripomína občanom, že pre pôvodné parkovacie karty patriace Žilinskej parkovacej spoločnosti platí prechodné obdobie. Parkovacie karty tak nie je potrebné preregistrovať okamžite, ale v čase ukončenia doby platnosti. Zároveň je však potrebné parkovacie karty naďalej nechávať umiestnené za čelným sklom vozidla.

„Samospráva čoskoro spustí aj e-shop na nákup a správu parkovacích kariet, do ktorého sa občania dostanú z hlavnej webovej stránky parkovania www.parkovanie.zilina.sk. Slúžiť bude na vytvorenie konta občana, cez ktoré bude možné z pohodlia domova a moderným spôsobom manažovať parkovacie karty. Mesto Žilina prinesie so zmenou parkovacieho systému nové, moderné a komfortné spôsoby úhrady za parkovanie, a to aj prostredníctvom SMS-ky či mobilnej aplikácie. O ďalších krokoch súvisiacich so zmenou parkovacieho systému bude samospráva postupne informovať,“ uzavrela hovorkyňa mesta, Zuzana Holienčíková.


Súvisiaci článok
Mesto Žilina ponúka poskytovateľom mobilných aplikácií možnosť prevádzkovať systém pre úhradu parkovného
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť