Utorok 30. 04. 2024 13:26:26 | Meniny má Anastázia

Je nezmysel, že majiteľ ranča pri Žiline zvieratá týral. Plánujú zmeny, aby sa mali čo najlepšie

Počas týždňa sa stala tragická nehoda na ranči pri Žiline. Lev roztrhal svojho majiteľa, ktorý zraneniam podľahol. Rodina majiteľa sa k tragickej udalosti vyjadrila až teraz, pretože prežívajú naozaj ťažké chvíle. FOTO: Facebook/Ranč pri Žiline

Radka Kostánová|20. máj 2023|19:15:25


Súvisiaci článok
Europoslanec a Zvierací ombudsman žiadajú zastaviť utratenie šeliem na Ranči pri Žiline. „Je to šialené!“ tvrdia
Čítajte viac >

„Milí priatelia, chcem sa Vám v mene mňa (Jozef Bajánek ml.), brata Erika a nášho kolektívu poďakovať za množstvo správ a vyjadrenú podporu. Prežívame ťažké chvíle. Nepozerám média a ani som nikdy nepozeral, údajne sa popísalo všeličo, zaujímavé je, že každé jedno médium píše niečo iné, iný príbeh. Čo je potom vlastne pravda?“ uverejnil na Facebooku Ranč pri Žiline.

Ďalej Jozef Bajánek mladší v príspevku píše, že skoro nikto z ľudí, ktorí o nehode píšu a majú svoje vlastné vyjadrenia, otca nepoznal. Bol to človek rázny, tvrdý a zásadový.

„K slušným ľuďom sa správal vždy slušne a k nekorektným dvakrát tak nekorektne, tak to proste bolo. Urobil v živote chyby, ako každý. Je to ľudská vlastnosť, ktorá je v každom človeku. To že zvieratá údajne „týral“ je obrovský nezmysel, bol to len dojem ľudí, ktorý bol založený na fakte, že si to oni mysleli,“ vyjadril sa Jozef.

Zmeny do budúcna

V práci na ranči chcú pokračovať a veria, že sa im podarí urobiť všetko preto, aby sa ich zvieratá mali čo najlepšie. „Čo sa týka šeliem, dúfam že sa nám ich podarí darovať do iných zoo, aby mohli žiť v pokoji inde svoj život. Bude to tak lepšie pre všetkých,“ priblížil.

Na záver dodáva, že zverinec je zatiaľ zatvorený a nevedia, kedy ho budú otvárať. O zvieratá sa budú starať naďalej, lebo veria, že to zvládnu. Plánujú aj zmeny ohľadom výbehov a celkovo vzhľadu, aby sa mali čo najlepšie.


Súvisiaci článok
Po tom, ako lev roztrhal ošetrovateľa, usmrtili na ranči pri Žiline, dve zvieratá
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť