Utorok 30. 04. 2024 13:42:10 | Meniny má Anastázia

Majiteľ ranča z Kysuckého Nového Mesta po útoku leva na mieste zraneniam podľahol

Dnes, 16. mája, zaútočil lev na svojho ošetrovateľa na ranči pri Žiline. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Zuzany Šefčíkovej, sa ošetrovateľ nevrátil z výbehu exotických šeliem. Na miesto boli okamžite vyslané všetky dostupné sily a prostriedky za účelom riadneho zabezpečenia miesta. FOTO: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Radka Kostánová|16. máj 2023|14:35:41

„Na mieste bolo nájdené telo muža, avšak presnú príčinu smrti určí pitva. V súčasnosti na mieste vykonávame všetky prvotné úkony a z uvedeného dôvodu nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ priblížila prípad hovorkyňa.

347642751_234410635877984_2167571517273931947_n.jpg

Na ranči zasahovali aj zdravotní záchranári. „Po zabezpečení výbehu šeliem boli na mieste identifikované časti ľudského tela. Na miesto bol privolaný obhliadajúci lekár s cieľom zabezpečenia ďalších procesných úkonov," uviedla pre TASR hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) Alena Krčová.

Podľa generálneho riaditeľa Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR Dušana Karasku majú veľké mačkovité šelmy svoje potreby a správanie aj po dvoch či troch generáciách chovaných v zajatí. „Aj keď zdanlivo môžu byť krotké, môže sa v nich prejaviť pud šelmy. V stresujúcej situácii, ktorú si majiteľ nemusí uvedomiť, zrazu tá šelma zaútočí. A keďže to je veľké zviera, nie je problém zabiť človeka za pár sekúnd," zdôraznil.


Súvisiaci článok
V Kysuckom Novom Meste dotrhal lev svojho ošetrovateľa. Zraneniam podľahol
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť