Nedeľa 19. 05. 2024 12:53:17 | Meniny má Gertrúda

Študentka z martinského gymnázia sa teší striebru z medzinárodnej grafickej súťaže

Študentka Gymnázia Jozefa Lettricha v Martine, Bibiána Tonková sa zapojila do medzinárodnej grafickej súťaže MSI Dračia výzva a obsadila krásne druhé miesto v silnej konkurencii. Vďaka jej výtvarnému talentu, tvorivosti, vytrvalosti a počítačovým zručnostiam, získala úspech a striebornú medailu. Foto: autor Bibiána Tonková / WWW msisoutez.cz

Juliana Krčulová|19. január 2022|12:50:37

Súťaž s názvom MSI Dračia výzva je zameraná na podporu tvorivej činnosti študentov, v ktorej je kladený dôraz práve na grafické a tvorivé schopnosti súťažiacich.

„V rámci súťaže si zmerajú svoje schopnosti a nadanie študenti Českej a Slovenskej republiky. Úlohou študentov je vytvoriť prácu podľa zadaných kritérií. V prípade ich úspechu postúpia do druhého kola medzi 30 najlepších vybraných prác. V prípade postupu sa okrem výhier môžu študenti tešiť na zhodnotenie ich prác profesionálmi v odbore grafickej tvorby,“ uvádzajú organizátori súťaže na svojej internetovej stránke.

Do súťaže sa mohli zapojiť študenti všetkých stredných a nadväzujúcich škôl, gymnázií a študenti univerzít z Českej a Slovenskej republiky.

Foto: autor Bibiána Tonková / WWW msisoutez.cz

„Drak ukradol najvzácnejší poklad kráľovstva MSI, monitor, a odletel s ním do svojej jaskyne. Kráľ vyslal celú svoju armádu za ním, no nevrátila sa späť ani jedna živá duša. Podarí sa práve tomuto rytierovi zabiť zatiaľ nič netušiaceho draka a získať poklad späť do kráľovského vlastníctva?“ uviedla pri popise svojej práce Bibiána Tonková. Doplnila, že prácou na uvedenej grafike strávila 11 hodín.

272043105_4470178299772160_1191446900896082802_n.png Foto: autorka Bibiána Tonková / Facebook / Žilinský Samosprávny Kraj

Gratulujeme a mladej výtvarníčke prajeme za celú redakciu SP 21 veľa ďalších úspechov.

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť