Utorok 23. 04. 2024 22:19:33 | Meniny má Vojtech

Plavci z Dolného Kubína si zo žinčicového mítingu odniesli jedenásť pódiových umiestnení

Posledný víkend v mesiaci apríl už 19 rokov patrí v meste Dolný Kubín plaveckým talentom. Priestory Aquaparku sa tak aj tento rok zmenili na populárne plavecké podujatie Veľká cena Dolného Kubína, ktoré môžete poznať pod názvom žinčicový míting. Netradičný názov nadväzuje na tradície v tomto regióne. Plavecký klub v Dolnom Kubíne reprezentovalo 19 plavcov, pričom vyplávali 11 pódiových umiestnení. FOTO: Mestský plavecký klub Dolný Kubín

Radka Kostánová|3. máj 2023|17:44:00


Súvisiaci článok
Dolnokubínski plavci si zo Žiliny odniesli tri najcennejšie medaily
Čítajte viac >

Záujem plavcov o podujatie Veľká cena Dolného Kubína každým rokom rastie a organizátori sú nútení niektoré štarty aj škrtať. Tento rok sa spolu predstavilo 280 pretekárov z 29 klubov od Bratislavy po Rimavskú Sobotu, a taktiež aj plavci z Ukrajiny z Užhorodu. Pretek bol určený pre vekové kategórie od 10 rokov až po kategóriu senior -tj. 16 rokov a starší. Plavci sa predstavili v 19 plaveckých disciplínach, do vody teda skočili 1600 krát.

„Najúspešnejšou pretekárkou bola Margaréta Moskáľová, ktorá vyplávala dve 1.miesta /disciplína 100m znak, 200m znak/, jedno 2.miesto (50m znak) štyri 3.miesta (50m voľný spôsob, 100m voľný spôsob, 50m motýlik, 100m polohové preteky) a jedno „zemiakove“ 4.miesto (100m motýlik). Úspechy tejto plavkyne sa zároveň pretavili aj na najvyššiu métu plavcov, a Margarétka si na domácej pôde vyplávala štatút reprezentantky Slovenskej Republiky,“ informovala za MPK DK Zuzana Katreniaková.

Moskáľová 1.miesto.jpg

Ďalšie významné umiestnenia si vyplávali aj talentovaná Sofia Penjaková, ktorá svoj každý štart pretavila do osobného zlepšenia, ako aj dva cenné kovy, vyplávala jedno 1.miesto (400m voľný spôsob), a jedno 2.miesto (200m voľný spôsob). Na druhej strane, plavec Matej Mesároš pridal striebornú medailu v disciplíne 400m voľný spôsob a skvelá plavkyňa Linda Urbanová Bronzovú medailu v tej istej disciplíne.

Moskáľová 2.miesto.jpg

„Najviac medailí – 68 - si z Dolného Kubína odniesol plavecký klub Martin. Najviac pretekárov – 36 – už tradične pricestovalo zo Žiliny z klubu Nereus žilina. A pre zaujímavosť vypilo sa 120 litrov žinčice,“ doplnila Zuzana Katreniaková za MPK DK.

„Čerešničkou na torte celého podujatia bolo však prekonanie slovenského juniorského rekordu v disciplíne 50 metrov voľný spôsob. Plavkyňa žilinského klubu Tenax Alexandra Hrnčárová vyplávala 2 krát v tejto plaveckej sezóne, slovenský rekord,“ uzatvorila Zuzana Katreniaková.

Moskáľová 1.miesto_2.jpg


Súvisiaci článok
Dolnokubínski plavci si zo Žiliny odniesli tri najcennejšie medaily
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť