Streda 18. 09. 2024 11:55:05 | Meniny má Eugénia

Vlci vyhrali šiesty zápas v Žiari a sú vo finále!

Je to tu! Vlci Žilina už majú pred sebou len poslednú prekážku, aby sa vrátili do hokejovej extraligy. Tá prekážka bude mať názov Martin, alebo Humenné. Východniari vedú 3:2 na zápasy a majú postupový mečbal. Zápasy s jedným, či druhým súperom však budú trošku iná káva, ako varili Indiáni z Horehronia. Treba mať na pamäti aj to, že vo finále pohára Vlci s Humenným prehrali. Finálová séria začne dvojzápasom v Žiline v sobotu a v nedeľu. FOTO: Vlci Žilina

Michal Filek|10. apríl 2023|09:50:53

Posledný bol býva najťažší. Pred domácim publikom na veľkonočný piatok na to Vlci pozabudli a to sa im vypomstilo. V nedeľu už vedeli, čo treba robiť. Bojovali, dreli, blokovali streli a hlavne dávali góly.

„Vyraďovacie zápasy sú najťažšie, to sme sa naučili už predvčerom na našom zimáku. Vedeli sme, že Žiar bude bojovať, no chalani to zvládali celý večer. Zablokovali množstvo striel, tvrdo dreli, dali zopár dobre načasovaných gólov. Dobre zahrali aj špeciálne tímy (v presilovkách a oslabeniach) a, samozrejme, Romančík v bráne. Prvá tretina bola trochu nervózna, nikto nechcel urobiť chybu tak skoro v zápase. Mali sme niekoľko šancí, ale myslím, že celkovo to bola vyrovnaná tretina. Druhá tretina bola naša najlepšia, mali sme počas nej oveľa viac gólových príležitostí. Som na chalanov naozaj pyšný, tvrdo pracovali celú sériu, museli sme trochu ladiť zostavu, no zvládli sme to. Celá séria bola naozaj ťažká, Žiar hral systémový hokej a bol veľmi ťažkým súperom," zhodnotil sériu tréner Jarrod Skalde.

Invidiáni však neboli ľahkým súperom. Žilinčania si museli siahnuť na dno síl, aby ich preskočili. Zaslúžia si pochvalu.

„Dali sme si za úlohu maximálne Žilinu vytrápiť a myslím, že sa nám to podarilo. Samozrejme, šírka kádra Žiliny je značná. Obmenili hráčov do zostavy, priniesli energiu. Žiline treba pogratulovať, porazili nás v štyroch zápasoch, takže postup do finále si zaslúžili," rozlúčil sa so sezónou tréner Žiaru nad Hronom Ján Šimko.

Víťazný, a teda postupový, gól strelil včera útočník Matej Macek.

„Od začiatku zápasu sme nastúpili aktívne. Dali sme prvý gól, čo nám veľmi pomohlo a myslím, že dnes sme celých 60 minút kontrolovali hru. Sme nesmierne radi, že nás prišli podporiť fanúšikovia, veľmi nám to pomohlo, mali sme viac síl. Tešíme sa na domáce finálové zápasy, veríme, že prídu v hojnom počte a že to spolu zvládneme,“ povedal Macek.

Finálová séria začne dvojzápasom v sobotu a v nedeľu na štadióne v Žiline.


Súvisiaci článok
Vlci sú už v semifinále. Topoľčanom doma nedali šancu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť