Streda 24. 04. 2024 12:23:12 | Meniny má Juraj

Zima so snehom príde opäť k nám. Buďte pripravení!

Spolu s marcom ku nám prišlo aj oteplenie. Avšak, už o pár dní sa môže všetko zmeniť. Do našej oblasti by mala prísť zima, ktorá bude spojená so snehom a výrazným znížením teploty. ILUSTRAČNÉ FOTO: Céline na Pexels.com

Radka Kostánová|26. marec 2023|10:00:40

Ako informuje portál imeteo.sk, prvé ochladenie sa môže dostaviť už v pondelok: „Na začiatku nového týždňa sa začne cez naše územie presúvať tlaková níž, ktorá postupne na mnohé miesta nášho územia prinesie dážď, ktorý bude aj výdatnejší. Snehové zrážky sa počas dňa očakávajú až od nadmorskej výšky zhruba 1400 metrov.“

Extrémneho sneženia sa však nemusíte báť, nadol pôjdu len teploty. Maximálnu možnú teplotu počas dňa môžete čakať v rozpätí od 5 do 12 stupňov. Večer môžete pocítiť chladnejší vzduch, preto by ste nemali odkladať kabáty a ani šály.

„Už v noci z pondelka na utorok by malo mrznúť na celom našom území a kvapalné zrážky prejdú do snehových. Na nádielku nového snehu sa v utorok ráno môžu tešiť už obyvatelia severných regiónov Slovenska, predovšetkým v oblasti Kysúc, Liptova a Oravy. Vytvoriť by sa však mal zatiaľ len poprašok,“ uzatvára imeteo.

Dobrou správou však je, že už v stredu večer by mal cez naše územie postúpiť ďalší front, tentoraz teplý, ktorý vráti počasie opäť do normálu.


Súvisiaci článok
Mokrý sneh vo vysokých polohách zvýšil nebezpečenstvo pádu lavín
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť