Streda 01. 05. 2024 05:47:53

Primátor Kysuckého Nového Mesta Marián Mihalda sa obáva, že župa chce zrušiť gymnázium. „Pre jeho zachovanie urobíme všetko,“ hovorí

O obavách z toho, že žilinská župa chce zrušiť gymnázium v Kysuckom Novom Meste primátora listom informovali rodičia a učitelia. Mihalda je odhodlaný urobiť všetko pre jeho zachovanie. FOTO: mojastredna.sk

Michal Filek|14. marec 2023|11:01:29

V texte listu adresovaného primátorovi sa rodičia a učitelia obávajú o ďalšiu existenciu školy.

„Za seba, kolegov a určite aj všetkých poslancov garantujem, že nedovolíme zrušenie gymnázia. V piatok mám rokovanie s pani Erikou Jurinovou, ako ďalej s budovou,“ informoval minulý týždeň na sociálnej sieti primátor.

Mesto, podľa jeho slov, ponúklo župe dva varianty. „Prvý je predĺženie výpožičky, a druhý variant je dlhodobý nájom od mesta pre VÚC, samozrejme za predpokladu, že gymnázium v našom meste bude aj naďalej prevádzkované,“ prezradil Mihalda.

Tvrdí, že županka si zobrala čas na rozmyslenie. Jeden z variantov by mal byť totiž výhodnejší pri možnom čerpaní financií z eurofondov, aby škola mohla byť renovovaná a zveľaďovaná.

„Aj preto chcem opätovne zdôrazniť, že nikdy nedovolím, aby naše gymnázium s dlhoročnou tradíciou bolo zrušené, alebo akokoľvek obmedzená jeho činnosť. Som úprimne rád, že učitelia, tak aj rodičia vyjadrili svoj názor a myslím si, že takto sa nám dôležitosť gymnázia v našom meste bude ľahšie obhajovať,“ uzavrel Marián Mihalda.

Spravodajský portá SP 21 adresoval župe otázky o plánoch s gymnáziom v Kysuckom Novom Meste. Ihneď po tom, ako nám doručia odpovede, vás budeme informovať.


Súvisiaci článok
VIDEO: Výstavba privádzača D3 Kysucké Nové Mesto napreduje
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť