Štvrtok 25. 04. 2024 19:49:44 | Meniny má Marek

Žilinská župa spracovala Brožúru stredných škôl 2023

Končíte základnú školu a stále ste sa nerozhodli na akú strednú školu v Žilinskom kraji sa prihlásiť? Pomôže vám prehľad odborov v príručke stredných škôl. TEXT A FOTO: ŽSK

Tlačová správa|11. marec 2023|12:48:29

Brožúra Stredné školy Žilinského kraja, mapuje 88 stredných škôl a 1 jazykovú školu v našom kraji. Brožúra je voľne dostupná na stiahnutie na www.mojastredna.sk. Stránka www.mojastredna.sk prináša informácie o školách a školských zariadeniach v jednotlivých regiónoch, podľa ich zamerania a tiež o možnostiach štúdia. Informuje o nových odboroch, aktuálnych aktivitách na školách, webinároch a prednáškach.

„Brožúra ako i stránka je užitočnou pomôckou najmä pre žiakov základných škôl a ich rodičov, výchovných a kariérnych poradcov či odborných pracovníkov v školstve. Poskytuje v prehľadnej podobe zoznam stredných škôl v našom kraji, a predstavuje praktickú príručku pri správnom výbere strednej školy,“ informuje Ondrej Buzala, riaditeľ Úradu ŽSK, poverený vedením odboru školstva a športu ŽSK.

Brožúra Stredné školy Žilinského kraja 2023, ktorá je určená pre končiacich žiakov základných škôl, informuje okrem stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK aj o súkromných, cirkevných a štátnych stredných školách.

„Stredné školy v Žilinskom kraji ponúkajú široké možnosti výberu štúdia a ďalšieho rozvoja. Svojim zameraním pokrývajú takmer celú oblasť hospodárstva a kvalifikovaní pedagógovia modernou formou odovzdávajú svoje vedomosti, skúsenosti a zručnosti, aby študentov čo najlepšie pripravili na budúce povolanie a na život,“ doplnil Buzala.

Žilinský samosprávny kraj sa snaží zvyšovať úroveň stredných škôl a rozvíjať zručnosti, vedomosti a talent mladých ľudí aj prostredníctvom investícií a modernizácie školských zariadení v každom z našich regiónov.

„Medzi naše top školské investície v predchádzajúcom období patrili stavebné úpravy na Strednej zdravotníckej škole v Liptovskom Mikuláši, kde sme preinvestovali viac ako 4 mil. €, ďalšie investície smerovali do Strednej zdravotníckej školy v Žiline (2 417 000 €), Spojenej školy v Martine (2 080 000 €), SOŠ dopravnej v Žiline (1 105 000 €), Gymnázia Varšavská v Žiline (417 000 €), či Gymnázia P. O. Hviezdoslava v Dolnom Kubíne (449 000 €). Záleží nám na tom, aby sa stredoškoláci a pedagógovia cítili v školskom prostredí dobre, aj preto je naším zámerom aj v tomto roku pokračovať v rekonštrukciách našich stredných škôl,“ objasnila Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK.


Súvisiaci článok
Železnice SR predstavili v Strečne simulátor na výcvik rušňovodičov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť