Utorok 17. 09. 2024 22:11:35 | Meniny má Olympia

V Parku Frambor pribudne 24 nových stromov z grantu Ekopolis. Na spoluúčasť prispeje súkromná spoločnosť

Prednedávnom sme vás informovali, že Žilinský skrášľovací spolok uspel v grantovom programe nadácie Ekopolis a v Parku na Frambore pribudne 24 nových stromov. Zverejnili sme aj výzvu pre súkromných darcov, ktorí by boli schopní a ochotní prispieť dobrovoľníkom potrebnou sumou 400 eur na pokrytie povinnej spoluúčasti. Na výzvu zareagovala súkromná spoločnosť KG Murgašova, ktorá ju uhradí v plnej výške. Výsadbe nových stromov na Frambore tak už nič nestojí v ceste. FOTO: Facebook Park Frambor

Michal Filek|24. február 2023|10:15:48

„Nie je to tak dávno, kedy som oznámil, že naše občianske združenie bolo úspešné v získaní finančného grantu z Nadácie Ekopolis a spoločnosti Slovnaft a.s. na výsadbu stromov v Parku Frambor. Dnes vám s radosťou môžem oznámiť, že prostriedky na spoluúčasť nám darovala spoločnosť KG Murgašova, s.r.o. a dobrovoľní darcovia,“ pochválil sa dnes s novinkou na sociálnej sieti Ján Rzeszoto.

Okrem finančného daru ho potešil aj uznanlivý list, ktorý dlhoročný aktivista, a dnes už aj komunálny poslanec, od spoločnosti dostal.

„Veľmi nás to potešilo a dalo pocit, že to, čo robíme, má zmysel,“ podelil sa so svojimi pocitmi.

Zároveň Rzeszoto zo srdca ďakuje všetkým, čo i len jedno euro darovali na tento krásny zelený projekt v Parku Frambor pod estakádou v Žiline.

Ako tvrdí, spolu s kolegami urobia všetko pre to, aby táto nová zelená oáza bola príjemnou zónou na prechádzku a oddych pre všetkých návštevníkov parku.

Z listu, ktorý Rzeszoto obdržal od KG Murgašova vyberáme:

„V lokalite priamo nadväzujúcej na lokalitu Framboru vyrastá na ulici Murgašova náš bytový dom Rezidencia Murgašova, ktorá je výnimočná z mnohých dôvodov a právom je považovaná za jeden z najzelenších projektov v Žiline. Súvisí to nielen s prekrásnymi výhľadmi z nových bytov na Malú Fatru, Strážovské vrchy či Kysuckú vrchovinu, ale najmä s podielom budúcej výsadby zelene, ktorý je súčasťou nášho projektu a tvorí až 67% z jeho zastavanej plochy. Aj z toho je zrejmé, že nám úprimne záleží na prostredí, v ktorom žijeme a ktoré raz prenecháme ďalším generáciám.

Našu maximálnu podporu sme sa vám rozhodli prejaviť tým, že v plnej výške 400 eur pokryjeme celú spoluúčasť potrebnú na to, aby ste váš víťazný projekt mohli zrealizovať. Aj Park Frambor môže byť rovnako ako naša Rezidencia Murgašova stvorený pre jedinečný život v centre Žiliny."


Súvisiaci článok
V parku na Frambore pribudne ďalších 24 stromov. Ak môžete, prispejte na realizáciu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť