Sobota 27. 07. 2024 01:56:14 | Meniny má Božena

Snúbenci stratili ilúzie na vytvorenie vlastného domova. Pod nešťastný požiar ich novostavby sa podpísala chyba na plynovom ohrievači (FOTO)

Snúbencom Patrikovi a Martine sa 31. januára 2023 kvôli nešťastnému požiaru ich novostavby neďaleko Žiliny stratili ilúzie na vytvorenie svojho vlastného domova. V prípade, že by ste chceli mladým ľuďom pomôcť, bol zriadený transparentný účet, na ktorý je možné prispieť. Foto: Koláž SP 21 / Facebook - Patrik Obrcian

Juliana Krčulová|12. február 2023|10:30:11


Súvisiaci článok
Mladá rodina z Veľkého Čepčína prišla o strechu nad hlavou. Prispieť im na nový začiatok môžete aj vy (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Kampaň na obnovu ich novostavby organizuje na internetovom portáli Donio.sk sám Patrik:

„Moje meno je Patrik Obrcian. Pracujem ako servisný technik lokomotív. Venujem sa testovaniu zabezpečovacích systémov vlakov. Chodím na pracovné cesty do Bratislavy na štyri dni v týždni a počas voľných dní pracujem na výstavbe spoločného domu ako často je to len možné. Moja snúbenica Maťka pracuje s deťmi a autistami ako logopedička. Spoločne sme sa tešili na spoločné bývanie, ktoré sme plánovali čo najskôr po svadbe, ktorá bude 29. apríla,“ uviedol Patrik, ktorý ďalej opísal osudný deň – utorok 31. januára 2023, kedy im, kvôli technickej chybe na plynovom ohrievači, zhorela značná časť novostavby:

e812555d-6dc2-4a3a-b660-4dc313ce3da1.jpg Foto: Patrik Obrcian

„V utorok 31. januára 2023 po tom, ako som pricestoval do Bratislavy, mi volala moja mama s plačom, že nám horí dom. Príčina požiaru bola technická chyba na plynovom ohrievači, ktorým sme prekurovali dom, lebo pred dvoma týždňami sme dokončili omietky, ktoré potrebovali vyschnúť. Zhorela nám tepelná izolácia, tri plastové okná, niektoré elektroinštalácie, bojler, trámy na krove a čo je najhoršie, paropriepustná fólia pod plechom, a tým pádom celá krytina bude musieť ísť dole a po montáži fólie naspäť.“

Koláž Patrik Obrcian.jpg Foto: Koláž SP 21 / Facebook - Patrik Obrcian

Patrik je toho názoru, že mali veľké šťastie v nešťastí. Plynová bomba v ohrievači nevybuchla, takže privolaní hasiči nevpustili do domu ani jedinú kvapku vody, pretože požiar sa uhasil sám kvôli nedostatku kyslíka.

„Odhadovaná vzniknutá škoda je 20 až 25 000 eur. Tešili sme sa na spoločné bývanie. Žiaľ, osud to zariadil inak. Po dvoch dňoch plaču a rozmýšľania keby bolo keby, sme ale odhodlaní zo všetkých síl, že nás to nezlomí a možno práve aj s vašou pomocou náš sen premeníme v realitu. Všetkým dobrým ľuďom z celého srdca ďakujeme,“ uviedol Patrik.

Klaudia Obrcianová koláž.jpg Foto: Koláž SP 21 / Facebook - Klaudia Obrcianová

Peniaze zo zrealizovanej výzvy chcú snúbenci použiť na odstránenie škôd po požiari - na obnovu novostavby, rekonštrukciu krovu a plechu na streche, vyčistenie okien, výmenu poškodených okien, obnovu stropnej izolácie a parozábrany, výmenu strešných lát, textílie pod plechom a opravu omietok spolu s ich vyčistením.

Snúbencom môžete PRISPIEŤ na zriadený TRANSPARENTNÝ ÚČET prostredníctvom TOHTO ODKAZU.

Klaudia Obrcianová koláž 2.jpg Foto: Koláž SP 21 / Facebook - Klaudia Obrcianová


Súvisiaci článok
Zámok Kunerad čaká významný rok. Už v decembri by mohol nadobudnúť svoju typickú podobu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť