Pondelok 29. 04. 2024 19:17:48 | Meniny má Lea

Rušné sídlisko a množstvo psov malému zajovi veľkú nádej na prežitie nedávali. Našťastie, už je v správnych rukách!

Mestský, sídliskový zajko by podľa slov záchranárov zo zázrivskej stanice pre zranené živočíchy v prostredí a v stave, v akom ho jeho záchrancovia našli, vysoko pravdepodobne neprežil. Foto: Facebook / Záchranná stanica pre zranené živočíchy Zázrivá

Juliana Krčulová|11. február 2023|17:00:04


Súvisiaci článok
Sneh zničil rozlietávacie voliéry záchrannej stanice v Zázrivej
Čítajte viac >

„Toto 150-gramové ňuňu je mestský, sídliskový zajko (zajac poľný), ktorý by v prostredí a stave, v akom ho jeho záchrancovia našli, vysoko pravdepodobne neprežil. Rušné sídlisko a množstvo psov, mu veľké nádeje na prežitie nedávali. Navyše má poškodené jedno oko, takže ľudská starostlivosť je v tomto prípade jednoznačne na mieste,“ informovali o zachránenom sídliskovom zajovi dobrovoľníci zo Záchrannej stanice pre zranené živočíchy Zázrivá na sociálnej sieti.

„Môžeme zodpovedne povedať, že sezóna mláďat je týmto otvorená. Každopádne, nie každý zajko nájdený v hniezde, potrebuje zachraňovať. Ak náhodou takého nájdete, volajte najskôr záchranné stanice alebo štátnu ochranu prírody či NP, s ktorými konzultujte ďalší postup,“ upozornili dobrovoľníci vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook.


Súvisiaci článok
Prvým tohtoročným vyliečeným pacientom zo záchrannej stanice v Zázrivej je milý labutiačik (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť