Sobota 04. 05. 2024 07:26:24 | Meniny má Florián

Ak by sa parlamentné voľby konali dnes, v Žilinskom kraji by ich vyhrala strana SMER-SD pred druhou SaS a tretím PS

Rozhodli o tom čitatelia SP 21 v hlasovaní, ktoré prebiehalo od pondelkového rána do piatkového popoludnia. Celkovo sa na ankete zúčastnilo 1114 hlasujúcich. FOTO: koláž SP 21

Michal Filek|10. február 2023|14:37:13

Strana SMER-SD Roberta Fica by podľa čitateľov SP 21 zo Žilinského kraja získala vo voľbách 23% hlasov. Druhú v poradí, Slobodu a Solidaritu podporilo 12% a tretie Progresívne Slovensko 11% hlasujúcich. Zaujímavosťou je, že obe liberálne strany dokopy získali presne toľko, čo víťazný SMER.

Jedenásť percent získali aj konzervatívci z Kresťansko-demokratického hnutia, nasledovaní Republikou a vládnym OĽaNO (po 9%).

V Žilinskom kraji tradične silnú SNS by podporilo 7% voličov. Až za ňou, s piatimi percentami, sa umiestnila strana bývalého premiéra Petra Pellegriniho.

Brány parlamentu by v Žilinskom kraji viac neprekročil nikto. Zostali za nimi ďalšie strany v poradí: Modrá koalícia a Život – Národná strana (po 3%), Národná koalícia a Slovenský PATRIOT (po 2 %).

Jedno percento by v kraji vo voľbách získali: Kotlebovci – ĽSNS, Za ľudí, KSS, Sme rodina a Jablko.

Hlasovania sa zúčastnila viac ako reprezentatívna vzorka 1 114 respondentov.

Spravodajský portá SP 21 vám bude predvolebnú anketu ponúkať každý mesiac, až do volieb, ktoré budú 30. septembra.

vysledky.jpg


Súvisiaci článok
VIDEO SPoznaj osobnosť: Prečo Peter Fiabáne nevstúpil do KSČ a prečo sa snažil o Slotov koniec na radnici? Prečo sa mu rozpadla koalícia na téme Trabelssie? Čo čaká Žilinu v tomto období?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť