Streda 01. 05. 2024 18:38:27

Žilinskí colníci zaistili mužovi z Oravy stovky emblémov automobilových značiek

Stovky emblémov na automobily, ktoré si z Číny objednal muž z Oravy, skončili v rukách príslušníkov finančnej správy na žilinskej vyclievacej pošte. Foto: Finančná správa

Juliana Krčulová|27. január 2023|09:30:15


Súvisiaci článok
Zlodeji „nezaháľajú“ ani v novom roku. Na Solinkách ukradli ďalší bicykel (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Príslušníci finančnej správy na žilinskej vyclievacej pošte ich podľa portálu finančnej správy zaistili po tom, ako pri kontrole zistili, že vykazujú znaky falzifikátov.

„V priebehu krátkeho obdobia sa na colné konanie žilinským príslušníkom finančnej správy na vyclievacej pošte dostali dva balíky z Číny s tovarom, ktorý si cez internet objednal muž z Oravy. Išlo o emblémy na automobily označené svetoznámymi značkami. Napriek tomu, že podľa sprievodných dokladov malo byť v každom z balíkov po 1 kuse, v skutočnosti kontrolujúci narátali spolu 330 kusov,“ priblížili príslušníci finančnej správy a ďalej dodali, že dovážané výrobky prešli podrobnou prehliadkou, pri ktorej vyšlo najavo, že niektoré znaky na nich sa nezhodujú s originálmi.

ShowImage.jpeg

Oslovení zástupcovia spoločností vlastniacich ochranné známky použité na emblémoch pre finančnú správu potvrdili, že v zásielkach sa nachádzajú napodobeniny a v oboch prípadoch boli porušené práva duševného vlastníctva.

„Zadržané odznaky na vozidlá čaká likvidácia. Nie je u nich zaručená požadovaná kvalita ani bezpečnosť,“ dodali príslušníci finančnej správy.


Súvisiaci článok
Mladý vodič vo Vysokej nad Kysucou dvojnásobne prekročil povolenú rýchlosť
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť