Štvrtok 09. 05. 2024 00:10:09 | Meniny má Roland

MŠK Žilina môže zarobiť na Kiwiorovi až 5 miliónov eur, hlási denník Šport. Škrinka bude asi zadarmo

Prestupová bomba! Aj tak by sa dal označiť transfer 22-ročného poľského reprezentanta Jakuba Kiwiora zo Spezie do Arsenalu Londýn. Veď ešte pred rokom a pol hrával Kiwi pod Dubňom a málokto by predpovedal, že o pár mesiacov bude v tíme lídra Premier Leaque. Šikovný žilinský manažment to však zrejme tušil. Pretože si pri jeho prechode do Talianska do zmluvy presadil klauzulu, na základe ktorej poputuje ďalších 20% z ďalšieho prestupu do pokladnice na MŠK Žilina. Tak to aspoň dnes tvrdí Šport. FOTO: arsenal.com

Michal Filek|26. január 2023|14:41:24

No a keďže prestupová suma má byť okolo 25 miliónov eur, tak Žiline cinkne na účte okolo 5 miliónov eur. Píše dnes sport.sk.

No a to je čiastka na úrovni najdrahších prestupov zo slovenskej ligy vôbec. Medzi ne patrí napríklad odchod Laciho Bénesa zo Žiliny do Monchengladbachu za 5,5 milióna eur. Niekdajší klenot Slovana Bratislava Andraž Šporar odišiel do Sportingu za 6 miliónov eur.

Milan Škriniar, napríklad, odišiel spod Dubňa do Sampdorie za jeden milión eur. Inter zaňho Sampdorii vyplatil 23 miliónov. Dnes, keď je na odchode do Paríža, sa jeho cena vraj pohybuje niekde medzi 40 až 70 miliónmi eur. Pre Žilinu by zrejme aj z toho kvapla určitá čiastka. Vraj žilinskí financmajstri mysleli aj na následné ďalšie predaje Milana z Milána. No ak pôjde v lete zadarmo, nebude z toho nič!

325917804_3134300576861583_4953848522773127650_n.jpg Kapitán Interu. Ako dlho ešte? Foto: inter.it.

Vráťme sa však ku Kiwimu. Karol Belaník, športový manažér spod Dubňa, pre sport.sk hovorí, že je to niečo výnimočné. S odchovancov sa už totiž v histórii presadili viacerí, aktuálne hrávajú Miňo Škriniar v Interi, Dúbravka v Newcastlei, Peter Pekarík v Berlíne, Bénes v Nemecku, Vavro v Kodani, Hancko vo Feynoorde, Dominik Holec v Poľsku a spolu s ním viacerí ďalší. A z minulosti spomeňme, napríklad, kráľa bundesligových strelcov, Mareka Mintála z Norimbergu.

„Vzhľadom na súčasné postavenie Arsenalu v tabuľke je toto asi najväčšie ocenenie našej práce,“ prezradil pre sport.sk Belaník.

Šport v článku uvádza, že disponujú informáciami, že na prestupe Žilina zarobí asi 5 miliónov eur.

„Presné čísla vám nepotvrdím a ani nevyvrátim. Môžem však povedať, že pri prestupe Jakuba do Spezie sa nám podarilo zakomponovať do zmluvy zaujímavé percentá z ďalšieho predaja. Vzhľadom na transferovú čiastku to bolo pre nás naozaj veľmi výhodné a pre klub to bude významný ekonomický stimul. Sme spokojní,“ dovolíme si prebrať citáciu Karola Belaníka určenú pre denník Šport.

SM2_2947_4e9acdf6-ad9e-422f-a5ea-263d36368d30.jpeg


Súvisiaci článok
Škriniar je už vraj len krok od prestupu do Paríža
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť