Streda 18. 09. 2024 07:34:48 | Meniny má Eugénia

Centrum sociálnych služieb Podháj v Martine sa blíži k oficiálnemu otvoreniu

Centrum sociálnych služieb Podháj je legislatívne pripravené na prijatie prvých klientov. Záujemcovia už môžu zasielať žiadosti, pričom prví klienti budú ubytovaní v nadchádzajúcich týždňoch. Foto: WWW Senior.sk

Juliana Krčulová|1. január 2023|08:00:15


Súvisiaci článok
Cenu mesta Martin 2022 získal aj Ing. Peter Kunc
Čítajte viac >

Dlho-očakávané Centrum sociálnych služieb je stále bližšie k prijatiu prvých klientov. Žilinský samosprávny kraj centrum formálne zaregistroval, čím mu oficiálne povolil vykonávať sociálnu službu. Riaditeľka centra taktiež požiadala Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny o finančný príspevok, ktorý pokryje časť nákladov na prevádzku. Informovali o tom zástupcovia mesta Martin na oficiálnom webe:

„Náš prvý mestský domov dôchodcov je azda najpodceňovanejšia stavba v Martine za posledné roky. Pri spustení výstavby nikto neveril, že sa nám ju v rekordnom čase podarí dokončiť, pri odovzdávaní stavby nám zas predpovedali mesiace administratívnych komplikácií, kým vôbec centrum zaregistrujeme. Opäť sme však dokázali nemožné a Centrum sociálnych služieb má od 1. januára oprávnenie oficiálne fungovať. Verím, že personálne záležitosti sa vyriešia taktiež rýchlo a prví klienti nastúpia už v najbližších týždňoch,“ povedal primátor mesta Martin, Ján Danko.

Záujemcovia o prijatie do Centra sociálnych služieb Podháj môžu už teraz posielať svoje žiadosti. Postup spolu s potrebnými dokumentmi nájdu na TOMTO ODKAZE.

„V nasledujúcich týždňoch centrum čaká prijímanie zamestnancov a finálne prípravy na spustenie prevádzky. Centrum sociálnych služieb by malo otvoriť svoje brány v najbližších týždňoch,“ dodali zástupcovia mesta Martin.


Súvisiaci článok
Chorobnosť na ARO klesla v Žilinskom kraji o 44,2 percenta
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť