Štvrtok 16. 05. 2024 15:10:26 | Meniny má Svetozár

Policajti v uplynulom týždni odhalili až devätnásť podgurážených vodičov a desať cyklistov

Policajti v Žilinskom kraji za uplynulý týždeň odhalili až devätnásť vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu a alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u desiatich vodičov nemotorových vozidiel. Foto: ilustračné / Facebook / Polícia SR - Banskobystrický kraj

Juliana Krčulová|28. november 2022|12:32:02


Súvisiaci článok
Finančná správa odhalila zákazníkov páleníc, ktorí chceli ušetriť na daniach
Čítajte viac >

Policajti v Žilinskom kraji s cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky vykonávajú na cestách zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky.

V uplynulom 47. kalendárnom týždni počas výkonu služby odhalili až devätnásť vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová:

„Policajti v Žilinskom kraji v 47. týždni počas výkonu služby odhalili až devätnásť vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. Osem s výsledkom nad 1 promile a u jedenástich bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile. U vodičov bol alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami,“ ozrejmila hovorkyňa KR PZ v Žiline a ďalej dodala, že jeden vodič sa dychovej skúške na alkohol odmietol podrobiť a jeden vodič pod vplyvom alkoholu spôsobil dopravnú nehodu. Policajti ŽSK podľa Kremeňovej zistili alkohol vykonanými dychovými skúškami aj u desiatich vodičov nemotorových vozidiel.

ALKOHOL ZA VOLANT NEPATRÍ!

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.


Súvisiaci článok
Horskí záchranári pomáhali Grékovi na Donovaloch
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť