Štvrtok 28. 03. 2024 21:50:18 | Meniny má Soňa

Hyundai Motor Group bude na Slovensku vyrábať elektromobily od roku 2025

Ako informoval portál Business Korea, Hyundai Motor Group si vybrala Slovensko ako predmostie pre svoj vstup na európsky trh s elektrickými vozidlami. Slovenský závod spoločnosti Kia Corp. v Tepličke nad Váhom bude od roku 2025 sériovo vyrábať malé a stredné elektrické vozidlá špecializované pre európsky trh. Foto: ilustračné / Kia Slovakia

Juliana Krčulová|2. november 2022|12:00:13


Súvisiaci článok
Ministerstvo ohlásilo veľké zmeny v evidenčných číslach vozidiel. Zrušia sa okresy a aj dvojkrokový prepis vozidla
Čítajte viac >

Kia plánuje vo svojom závode Kia Slovakia v Tepličke nad Váhom vyrábať malé a stredné elektrické vozidlá na batérie (BEV) špecializované pre európsky trh od roku 2025. Informáciu podľa portálu Business Korea potvrdila v nedeľu 30. októbra 2022 aj skupina Hyundai Motor Group.

„Skupina už sériovo vyrába Hyundai IONIQ 5 v Indonézii a oznámila plán sériovej výroby elektromobilov v Spojených štátoch. Nestanovila však konkrétny plán na rozšírenie miestnej výroby v Európe. V súčasnosti sa v Európe neustále ozývajú hlasy požadujúce, aby legislatíva uprednostňovala elektromobily vyrábané v regióne, ako je napríklad zákon o znižovaní inflácie v Spojených štátoch,“ informoval portál Business Korea.

Závod Kia Slovakia v Tepličke nad Váhom patrí k jedným z kľúčových závodov Hyundai Motor Group. Závod postavený na ploche približne 1,92 milióna metrov štvorcových má ročnú výrobnú kapacitu 330 000 kusov. Nový Sportage Hybrid začal uvádzať na trh od novembra minulého roku a Sportage PHEV od februára tohto roku.


Súvisiaci článok
Zodpovedný prístup k šoférovaniu zabezpečí, že SITOM prejdete bez problémov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť