Piatok 29. 03. 2024 11:55:55 | Meniny má Miroslav

Sestry Jančové z Kysúc tvoria superhrdinovské komiksy s celospoločenskými témami (VIDEO)

Dvadsaťosemročné rodáčky z Ochodnice, sestry Ivana a Zuzana Jančové, zasvätili komiksu nielen svoj súkromný život. Veľké fanúšičky a nadšenkyne komiksového sveta sa tvorbe superhrdinovských komiksov venujú už od roku 2018 a dnes už majú na konte niekoľko vydaných komiksov. V našom rozhovore nám prezradili nielen to, ako sa z jedného školského zadania stala vysnívaná práca, zodpovedali nám aj základnú otázku (komiksového bytia), DC Comics alebo Marvel, ale taktiež nám opísali aj svoje aktuálne rozbehnuté projekty a pripravované novinky, ktorých by sa fanúšikovia mali dočkať ešte do konca tohto roka. Foto a video: Juliana Krčulová / SP 21

Juliana Krčulová|29. september 2022|15:00:02


Súvisiaci článok
Umelci Filip Svrček a Erik Šoška: Vzťah k umeniu je silná téma na vznik dobrého priateľstva (FOTO + ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Sestry Ivana a Zuzana Jančové sa tvorbe autorských komiksov venujú už štyri roky. Vo svojich superhrdinovských komiksoch sa zamerali na celospoločenské témy, ako napríklad ekológiu, duševné zdravie človeka alebo demokraciu. V našom rozhovore sme sa ich opýtali, či ich komiks oslovil obe naraz, alebo sa jedna sestra musela prispôsobiť vášni tej druhej, porozprávali nám o čom bol ich prvý spoločný komiks a čo bolo jeho hlavnou myšlienkou, a samozrejme, zodpovedali aj hlavnú otázku komiksového bytia – DC alebo Marvel?

Viac sa dozviete v našom VIDEU.


Súvisiaci článok
Spoluzakladateľ ŽILINA OKӨ TRAILS: Náš park má byť miesto, kam si ľudia chodia oddýchnuť a užiť si prírodu v blízkosti mesta (ROZHOVOR + FOTO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť