Streda 17. 04. 2024 17:01:37 | Meniny má Rudolf, Rudolfa

Žilinskí policajti zachránili počas nočnej služby ďalší ľudský život

Dramatickú záchranu života majú za sebou žilinskí PMJ-éčkari, ktorí minulý týždeň počas nočnej služby v Žiline zachránili život šesťdesiatjedenročnému mužovi. Informovalo o tom KR PZ v Žiline na sociálnej sieti. Foto: ilustračné / Facebook / Polícia SR - Žilinský kraj

Juliana Krčulová|21. september 2022|09:00:06


Súvisiaci článok
Mestská polícia Čadca začala zasahovať proti neprispôsobivým osobám na hlavnej železničnej stanici
Čítajte viac >

Ako uvádzajú príslušníci Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline vo svojom príspevku na sociálnej sieti, nie o každej pomoci alebo záchrane života počas výkonu služby môžu podrobne informovať aj širokú verejnosť. Citlivosť niektorých prípadov im to neumožňuje.

Dramatickú záchranu života majú za sebou žilinskí PMJ-éčkari, ktorí v priebehu uplynulých dní počas nočnej služby v Žiline zachránili život šesťdesiatjedenročnému mužovi.

307374398_1319340652229661_1078365274923306046_n (1).jpg Foto: Facebook / Polícia SR - Žilinský kraj

„Svojím bezprostredným, pohotovým a statočným konaním doslova v posledných sekundách zvrátili osud tohto muža, naplnili poslanie príslušníka Policajného zboru Slovenskej republiky a dodržali služobnú prísahu, ktorá znie:

Sľubujem vernosť Slovenskej republike. Budem čestný, statočný a disciplinovaný. Svoje sily a schopnosti vynaložím na to, aby som chránil práva občanov, ich bezpečnosť a verejný poriadok, a to aj s nasadením vlastného života. Budem sa riadiť ústavou, ústavnými zákonmi, zákonmi a ďalšími všeobecne záväznými právnymi predpismi. Tak prisahám!“ uviedli vo svojom príspevku žilinskí policajti.


Súvisiaci článok
UNIZA plánuje zaviesť úsporné opatrenia, nad dištančným vzdelávaním však neuvažuje
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť