Pondelok 29. 04. 2024 20:29:32 | Meniny má Lea

Groma oficiálne potvrdil, že chce byť primátorom

Ráno sme vás informovali o tom, že poslanec MZ v Žiline a viceprimátor za vedenia Igora Chomu, Patrik Groma, sa rozhodol kandidovať na primátora mesta. Informáciu priniesol žilinský regionálny týždenník. Popoludní to potvrdil samotný Groma. FOTO: Facebook Paťo Groma (na snímke okresný predseda HLAS-u v Žiline Ľubomír Sečkár, v strede, a kandidát na župana Peter Slyško, vľavo).

Michal Filek|30. august 2022|19:50:31

„Po veľmi dôkladnom uvážení budem kandidovať na post primátora. K rozhodnutiu prispela najmä skutočnosť, že za posledné štyri roky sa Žilina stala mestom premárnených príležitostí. Súčasné vedenie žilo len z projektov svojich predchodcov, zásadné problémy mesta – parkovanie, doprava, znečistenie mesta, letná a zimná údržba, hádky v zastupiteľstve – nevyriešilo. Rozhodol som sa kandidovať ako nestraník na kandidátke koaličných strán, u ktorých predpokladám, že budú súčasťou novej vládnej koalície. A keďže Žilina potrebuje prílev externých zdrojov, môže byť takáto kombinácia len výhodou,“ vyjadril sa Patrik Groma.

Groma uviedol, že jeho prioritou v prípade úspechu bude rozloženie politickej moci naprieč politickým spektrom v mestskom zastupiteľstve, nechce si uzurpovať moc ako doterajší primátori. Tiež prezradil, že program bude veľmi nadčasový a Žilinčanov určite zaujme.

Patrik Groma kandiduje ako nezávislý kandidát s podporu Kresťansko-demokratického hnutia (KDH) a strany HLAS-SD.

Andrej Sočuvka predseda mestského koordinčného výboru KDH v Žiline: „Členovia KDH v Žiline si uvedomujú potrebu dynamického rozvoja mesta Žilina, a tiež potrebu širokej spolupráce pri jeho rozvoji. Z tohto dôvodu sa KDH na základe doterajších rokovaní a v záujme všestranného rozvoja nášho mesta, dohodlo na podpore Patrika Gromu, ako kandidáta na post primátora mesta Žilina. Do takejto spolupráce pozývame aj všetkých obyvateľov mesta Žilina“.

„Pána Mgr. Ing. Patrika Gromu, PhD. sme sa rozhodli podporiť na základe dlhoročnej spolupráce a dobrých osobných skúseností, pracuje cieľavedome, efektívne a systematicky. Ide o vzdelaného človeka s viacročnou skúsenosťou vo vedení mesta a v manažérskych pozíciách, je v plnej miere politicky a finančné nezávislý čo je zárukou, že mestské financie budú využité transparentne. Činnosť, ktorú doteraz Patrik Groma vykonáva pre mesto dobrovoľne, je jasným svedectvom, že je srdcom Žilinčan a chce naplno využiť potenciál, ktorý naše krajské mesto má. Počas svojho funkčného pôsobenia v meste Žilina pripravil mnoho kvalitných projektov z eurofondov, na ktorých už mesto profituje,“ vyjadril sa Ľubomír Sečkár, okresný predseda HLAS - sociálna demokracia v Žiline.


Súvisiaci článok
Patrik Groma kandiduje na primátora s podporou HLAS-u a KDH
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť