Pondelok 13. 05. 2024 04:32:32 | Meniny má Servác

Považské múzeum pozýva na workshop o Drôtených improvizáciách

Budúci piatok (26. augusta) sa v Budatínskom hrade, presnejšie v Drotárskom pavilóne, uskutoční workshop Drôtené improvizácie s významným hosťom - historikom umenia Zdenom Hoghom. FOTO: Považské Múzeum

Radka Kostánová|18. august 2022|18:18:30


Súvisiaci článok
Turistický pochod KRÍŽOM KRÁŽOM OSADAMI sa uskutoční už o pár dní
Čítajte viac >

Začiatok podujatia otvorí komentovaná prehliadka výstavy bábkarky a drotárky Martiny Piatkovej - Sen a hra.

„Záujemcovia sa na nej stretnú s náčrtmi scén, hereckých kostýmov a bábok aj s ukážkami hotových bábok k divadelnému predstaveniu Peter Pan, ale tiež s autorkinými voľnými kresbami a maľbami so snovými či rozprávkovými motívmi. Ďalej sa zoznámia s jej osobitou autorskou technikou drôtovania, vďaka ktorej získava väčšina autorkiných figurálnych prác netypický dekoratívny povrch zdobený náhodným kvietkovaným vzorom,“ uviedla hovorkyňa Považského múzea.

Ďalej bude nasledovať hlavný bod programu: Workshop. Bude zameraný skôr na hravosť a kreativitu, než na precíznosť a dokonalosť prevedenia. Návštevníci budú mať voľnú ruku a môžu vychádzať z autorkiných lineárnych perokresieb a z kresliarskeho prístupu k tvorbe drôtených reliéfov, a potom z jej drevených koníkov dotváraných drôtom.

Keď sa rozhodnete, že na workshop prídete, budete si môcť vyskúšať kresbu drôtom pomocou jednoduchých kolíkových matíc alebo aj iný typ práce, ktorý predstavuje úpravu malých drevených kolíkov a hranolčekov farebnými fixkami a vytvarovanými kúskami drôtov. Tento druhý typ si žiada o niečo väčšiu mieru fantázie a improvizácie. Avšak, na druhej strane poskytuje pestrejší vzhľad výrobku a individuálnejší charakter.

Na workshope sú vítané všetky vekové kategórie, obzvlášť deti v sprievode rodičov. Vstupné je 3,00 € a zľavnené vstupné je 1,50 €.

z výstavy Sen a hra.JPG Výstava Sen a hra

Drôtené improvizácie 3.JPG

Drôtené improvizácie 2.JPG


Súvisiaci článok
Viete, čo vám hovorí váš pes, ak má uši stiahnuté dozadu, chvost dohora alebo keď je naježený?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť