Nedeľa 07. 04. 2024 06:42:15 | Meniny má Zoltán

Nadácia Kia pokračuje v budovaní technických kútikov v materských školách

V roku 2019 začala Nadácia Kia Slovakia s podporou technického vzdelávania na materských školách v Žiline. Vybudovala deväť technických kútikov, v ktorých trénuje svoje technické myslenie a manuálne zručnosti až 600 predškolákov ročne. Informovala o tom Beáta Ďurišová, projektová koordinátorka Nadácie Kia Slovakia. Foto: Nadácia Kia Slovakia

Juliana Krčulová|10. august 2022|11:00:15


Súvisiaci článok
Nadácia Kia Slovakia zorganizovala bezplatnú týždňovú Automobilovú Junior Akadémiu (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Beáta Ďurišová, projektová koordinátorka Nadácie Kia Slovakia informovala, že po pozitívnej spätnej väzbe sa Nadácia Kia rozhodla v jedinečnom projekte pokračovať a tento rok prerozdelí 20 000 eur pre 8 materských škôl v Žilinskom kraji.

„Z prostriedkov grantu si školy prispôsobia priestory, zakúpia pracovné stoly, náradie, materiál a ochranné prvky. V technických dielňach sa deti postupne naučia pracovať s 2D aj 3D modelmi, obkresliť ich, vyrezať a následne výrobok opracovať a pripraviť na užívanie. Majú tak možnosť vyrobiť si vlastné hračky alebo darčeky pre rodičov,“ priblížila Ďurišová.

Technická výchova na materských školách spočíva podľa nej vo využití potenciálu prirodzenej detskej zvedavosti, túžby poznávať svet a jeho fungovanie.

IMG_0071.jpeg

„Dôraz je kladený na poznávanie zmyslami, experimentovanie, tvorenie z prírodného materiálu. Technická gramotnosť do istej miery zahŕňa aj oblasť emotívnu – schopnosť ovládať a rozvíjať emócie pri činnosti s technikou alebo v situáciách, do ktorých technika vstupuje. V neposlednom rade sa rozvíja tímová práca, verbálne schopnosti a sociálne zručnosti,“ priblížila projektová koordinátorka Nadácie Kia Slovakia.

Na nový rozmer vzdelávania sa môžu tešiť deti v materských školách v Malom Čepčíne, Martine, Námestove, Štefanove nad Oravou, Rabčiciach, Gôtovanoch a Tepličke nad Váhom.

„Dlhodobým cieľom našej nadácie je podpora technického vzdelávania vrátane kreativity, logiky a predstavivosti. Veríme, že novým vybavením v materských školách zlepšíme manuálne zručnosti detí a zvýšime tak ich záujem o technické vedy,“ dodal správca Nadácie Kia Slovakia.


Súvisiaci článok
V obci Rudinka sa opäť rozmohli čierne skládky (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť