Piatok 19. 04. 2024 04:00:07 | Meniny má Jela

VIDEO Výborný futbal, nádherné góly, nepremenená penalta. Šošoni remizovali s DAC

V šlágri medzi Šošonmi a Dunajskou Stredou, ktorú vedie bývalý žilinský tréner Adrián Guľa, sa pod Dubňom zrodila remíza 1:1. Hoci domáci Kopas v poslednej minúte zahodil pokutový kop. Skóre otváral v 1. polčase domáci kapitán Patrik Myslovič. Po zmene strán vyrovnal krásnymi nožničkami nechytateľne Krostovič. Pozrite si našu reportáž zo zápasu.

Michal Filek|25. júl 2022|13:54:22

HLASY PO ZÁPASE

JAROSLAV HYNEK, TRÉNER MŠK ŽILINA "Dnešný zápas som si užil, napriek tomu, že sme nedokázali vyhrať. Všetkých nás to mrzí, všetci hráči dali do toho maximum. V niektorých veciach však ešte nie sme takí silní. Mali sme príliš mnoho strát v poslednej tretine ihriska, ktoré nám vzali veľa síl. Veľmi sme chceli vyhrať najmä kvôli skvelým fanúšikom, ktorí nás po celý duel neustále povzbudzovali. Nastúpili sme ale proti naozaj kvalitnému súperovi, ktorý má za sebou veľa ťažkých zápasov, a bol tak rozohranejší a pokojnejší. Myslím si ale, že od Trenčína sme sa zlepšili a s vývojom našej hry som zatiaľ spokojný. Teraz musíme byť ešte presnejší, strieľať viac gólov a viac kontrolovať hru. V závere sme síce mohli zvíťaziť, ale takéto veci sa stávajú aj skúsenejším hráčom. Kopi si ju chcel zobrať, čo bolo dobré a nemožno mu nič vyčítať. Skôr by sme mali pozerať na iné veci, ktoré sme mali v závere zvládnuť inak. Ako celý realizačný tím sme spokojní, ako pracujeme v tréningoch a zlepšujeme sa po kondičnej aj futbalovej stránke. Baví to nás, baví to hráčov a verím, že dnes to bavilo aj divákov. Keby sme to dnes zvládli, bola by to výborná a zaslúžená odmena pre celý tím. Hoci mal súper viac vyložených šancí, my sme mohli v závere rozhodnúť a ísť sa tešiť. Na druhej strane nám to ukazuje, že ešte asi nie sme úplne pripravení, aby sme si to zaslúžili."

ADRIAN GUĽA, TRÉNER FC DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA "Pre diváka sme odohrali vynikajúci zápas, ktorý bol otvorený a videli sme v ňom množstvo šancí. V prvom rade chcem poďakovať našim fanúšikom, že nás prišli podporiť, ale ďakujem aj domácim fanúšikom. Cítil som, že sme prejavili rešpekt voči tomu, čo sme spolu zažili, aj keď som bol na druhej strane lavičky. Úžasná vec. Zápas potvrdil, že keď do Žiliny príde Dunajská Streda, tak sa vždy hrajú dobré, otvorené súboje s prítomnosťou veľa mladých hráčov. Vrátil som sa na Slovensko a mrzí ma, že v takom stretnutí nebol prítomný VAR. Myslím si, že obom stranám by sa zišiel, bolo viacero hraničných situácií. Som však rád, že mužstvo zvládlo tento duel proti dravým mladým hráčom aj fyzicky. Myslím si, že v zápase sme šľapali za víťazstvom a nielen za vyrovnaním. Nakoniec však mal súper penaltu, ktorú nevyužil, a tak musím akceptovať bod. Ďakujem ešte raz za rešpekt."

ROLAND GALČÍK, ÚTOČNÍK MŠK ŽILINA "Veľmi kvalitný a náročný duel hore-dole, navyše bolo teplo, takže to bolo fyzicky vyčerpávajúce. Dunajská začala lepšie, no ustáli sme to, chytili sme sa gólom. Škoda, že moja strela neprešla, za stavu 2:0 by to už bol iný zápas. Znova som musel odstúpiť pre zranenie po nešťastnom súboji. Chcel som pokračovať, no nedalo sa. Dnes bola každopádne výborná atmosféra, bolo počuť našich fanúšikov. Verím, že minimálne v takomto počte budú chodiť na štadión. Musíme byť trpezliví po dvoch remízach a verím, že v piatok to už do tretice zlomíme v náš prospech. S Duklou to je derby, takže sa tešíme."


Súvisiaci článok
Žilinčania odštartovali prípravu, Hynek: "Veľmi dobrá voľba súperov"
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť