Nedeľa 12. 05. 2024 19:23:07 | Meniny má Pankrác

Preventívno-bezpečnostná akcia ukázala hrozivé výsledky u mladistvých

Mestská polícia Čadca vykonala za posledné dva víkendy viac ako tridsať preventívno-bezpečnostných kontrol zameraných na dodržiavanie zákazu požívania alkoholu osobami mladšími ako osemnásť rokov ako aj pitie alkoholických nápojov na verejnom priestranstve. Výsledok je hrozivý. Foto: Mestská polícia Čadca

Juliana Krčulová|14. jún 2022|10:28:48


Súvisiaci článok
Vodič autobusu čelí obvineniu za jazdu pod vplyvom alkoholu
Čítajte viac >

Výsledkom viac ako tridsiatich uskutočnených preventívno-bezpečnostných kontrol zameraných na dodržiavanie zákazu požívania alkoholu osobami mladšími ako osemnásť rokov ako aj pitia alkoholických nápojov na verejnom priestranstve je podľa príslušníkov Mestskej polície Čadca osemnásť priestupkov evidovaných ako pitie alkoholu na verejnom priestranstve a päť priestupkov v prípade podania alkoholu mladistvým.

1253947190.jpg

„Zákon všeobecne zakazuje osobám mladším ako osemnásť rokov požívať akékoľvek alkoholické nápoje alebo iné návykové látky a ukladá im povinnosť podrobiť sa orientačnej dychovej skúške. Za porušenie zákazu u maloletých osôb zodpovednosť preberajú ich zákonní zástupcovia, ktorým môže byť v zmysle zákona uložená pokuta. Mladiství si za tento delikt zodpovedajú sami. Všetky tieto správne delikty budú mať dohru v správnom konaní v mieste trvalého pobytu dotknutých osôb,“ priblížili čadčianski mestskí policajti.

Mestská polícia týmto apeluje aj na rodičov neplnoletých osôb, aby sa podieľali na prevencii závislostí, aby dieťa vedelo, že konzumácia alkoholu maloletými a mladistvými je neprijateľná a zákonom zakázaná.


Súvisiaci článok
Čítacia lavička pribudla už aj v Kysuckom Novom Meste (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť